Dette betyr tegnene på emballasjen

Gjenbruk av emballasje er fint for miljøet, men ikke all emballasje er egnet for mat, eller bruken vi assosierer med matemballasje.

Ser du et slikt glass- og gaffelsymbol er det trygt å bruke emballasjen til mat - men det er ikke automatisk greit å fryse boksen, eller varme maten i mikrobølgeovn. Foto: COLOURBOX.COM
Ser du et slikt glass- og gaffelsymbol er det trygt å bruke emballasjen til mat - men det er ikke automatisk greit å fryse boksen, eller varme maten i mikrobølgeovn. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gammel iskremboks er fin å bruke til å fryse ned mat i, og gårsdagens middag kan bli med på jobb når den skal bli dagens lunch. Vi holder den selvsagt kald i løpet av dagen, og varmer den opp i mikrobølgeovn, slik at vi holder lumske bakterier i sjakk. Smart, sant?

Vel, det er ikke sikkert det er så smart, likevel.

Det er nemlig ikke all plastemballasje som er laget for å tåle hverdagsbruk i mikro og oppvaskmaskin.

Heldigvis er det enkelt å se hva du kan bruke når.

Les også: Disse plastflaskene går ut på dato

Sjekk symbolene

Det aller første du må sjekke er om plastboksen har et glass- og gaffelsymbol. Dette illustrerer at den er egnet for kontakt med mat og drikke.

Dessverre er ikke alle plast-produkter beregnet på kontakt med mat merket slik, noen er fortsatt merket med "for mat" eller "for næringsmidler" på norsk eller engelsk. Glass- og gaffelmerket blir likevel mer og mer utbredt, og regnes i dag som normen.

NB! Er boksen derimot merket med dette syvermerket bør du holde den langt unna mat.

Et glass- og gaffelmerke betyr imidlertid ikke at du automatisk kan putte boksen i fryseren, oppvaskmaskinen eller mikrobølgeovnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer