Flom og styrtregn:

Dette bør du gjøre før regnet kommer

Varsler styrtregn: Se hvor det antakelig kommer mest nedbør, og hvordan du forbereder deg før de store nedbørsmengdene.

STYRTREGN: Styrtregn kan føre til mye overflatevann, og i verste fall oversvømme kjelleren din. Les hva du bør gjøre før regnet kommer. Foto: NTB Scanpix
STYRTREGN: Styrtregn kan føre til mye overflatevann, og i verste fall oversvømme kjelleren din. Les hva du bør gjøre før regnet kommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag er det meldt store mengder regn mange steder i landet. Meteorologisk institutt advarer om styrtregn i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo.

På Yr.no er det utstedt gult farevarsel for styrtregn for tirsdag ettermiddag til kveld. Gult farenivå er det laveste av de tre farenivåene.

- Fra tirsdag ettermiddag til kveld ventes kraftige regnbyger i ditt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, skriver Yr i sitt farevarsel.

De anbefaler folk om å holde seg oppdatert om utviklingen av været og værvarselet.

- Følg med på værradar. Rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales slik at vannet kan renne unna. Tilpass farten og kjør etter forholdene. Unngå å være på det høyeste punktet, og ikke opphold deg i nærheten av enkeltstående trær, tårn eller master, skriver de videre.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, og fare for jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det kan bli hagl, lyn og torden, og kraftige vindkast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer