Rengjøring av madrass

Dette bør du gjøre på hytta

Disse tipsene bør du følge for å få god søvn på hytta.

MADRASS: Disse tingene bør du gjøre med madrassen på hytta. Foto: Shutterstock / NTB
MADRASS: Disse tingene bør du gjøre med madrassen på hytta. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang vinter går det nå mot varmere tider, og da kan det være greit å ta en sjekk av madrassene. Ikke bare hjemme, men også på hytta.

Og har du ikke gjort det tidligere, kan det være en god idé å ta alle madrasser ut av huset og banke dem ordentlig.

- Klokt å lufte

- Det er antakelig klokt å lufte og banke madrasser på hytter innimellom, forteller fagsjef biologi og kjemi Kent Hart i Norges Astma og Allergiforbund til DinSide.

Han sier at man gjerne kan bruke støvsugeren om det er tilgjengelig.

- Hvor ofte dette bør gjøres vil være styrt av behovet til de som oppholder seg der. Folk som reagerer på støv bør holde det renere rundt seg og ha en mer gjennomtenkt plan på renholdet, sier han.

Hart forklarer at noen hytter har flere brukere, og da kan det bli konflikt i interesser mellom dem som tar med seg for eksempel hund på hytta og andre brukere som har dyrehårsallergier. Da bør man snakke godt sammen og lage en samvittighetsfull plan for renholdet.

Han legger til at andre utfordringer kan være om det er uønsket hyttebesøk av smågnagere som mus og rotter. Det støvet de etterlater seg kan være allergiframkallende, og det vil i slike tilfeller også være nødvendig å beskytte seg med minimum støvmaske om man skal fjerne støv og ekskrementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.