Atomulykke

Dette bør du ha i beredskap

Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap har utarbeidet en liste over hva du bør ha liggende i huset i tilfelle en krisesituasjon oppstår.

BEREDSKAP: Skulle det oppstå en krisesituasjon av større eller mindre omfang, som for eksempel et lengre strømbrudd, lønner det seg å ha noen ting i beredskap. Video: Berit B. Njarga. klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 sendte direktoratet ut en oversiktsliste over hva alle nordmenn bør ha i beredskap i hjemmet sitt, dersom man skulle havne i en situasjon der man må være selvforsynt i tre dager.

I brosjyren står det skrevet at uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer.

Enten strømmen går, man må være isolert over lengre tid eller andre tilfeller inntreffer, er det alltid lurt å ha et lite lager liggende.

Natt til fredag ble det aktualisert da det brøt ut kamper ved Europas største kjernekraftverk, som ble påført skader under kamphandlingene.

Ingenting tyder på at Norge står i fare

– Uavhengig av situasjonen i Ukraina anbefaler DSB alle husstander å være rustet til å klare seg selv i eget hjem i minst tre døgn. Å forberede seg vil være lurt hvis det skjer noe som gjør at vi mister tilgangen på viktige varer og tjenester – som strøm, telekommunikasjon, vann eller andre ting vi er avhengig av for å få hverdagen til å gå rundt, sier Agnar Christensen, kommunikasjonsdirektør i DSB til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer