Dette bør du ha når strømmen går

Huskeliste for tilværelsen uten elektrisitet.

Batterier, lommelykter og nødaggregat er nyttig å ha dersom strømmen blir borte. Foto: ALL OVER PRESS
Batterier, lommelykter og nødaggregat er nyttig å ha dersom strømmen blir borte. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømbrudd skjer ikke så ofte i Norge, men torsdag gikk strømmen i Troms og Finnmark. Og det er jo ikke mer enn et par uker siden ekstremværet Nina tok strømmen for mange på Vest- og Sørlandet.

Selv om strømmen vanligvis kommer tilbake etter en til to timer, skjer det i ekstreme tilfeller at den blir borte i flere dager.

Frykter du konsekvensene kan du forberede deg på lengre strømbrudd. Det er spesielt aktuelt om du bor litt utenfor allfarvei.

Heldigvis koster det ikke all verden å gardere seg.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har satt opp sjekklisten «Slik forbereder du deg på at strømmen blir borte».

Vi har tatt utgangspunkt i denne og oppdatert med noen tilleggsprodukter:

Oppvarming

Sørg for å ha ved i huset om du har peis eller vedovn. En parafinovn fungerer også, men vær oppmerksom på at pumpen som fyller innetanken (dersom du har en slik løsning) krever strøm. Det er derfor lurt å ha ekstra parafin for å kunne fylle på manuelt.

Tørr ved brenner best: Slik stabler du den

Mat og drikke

Om strømbruddet blir langvarig, vil mat i kjøleskap og fryser bli ødelagt. Det er derfor smart å ha hermetikk og tørrmat på lager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer