Dette bør du IKKE kjøpe på Clas Ohlson

Fagfolk advarer mot å montere elektrisk utstyr selv.

Sikringer bør fortsatt installeres av fagfolk. Å gjøre det selv kan få konsekvenser. Foto: Colourbox.com
Sikringer bør fortsatt installeres av fagfolk. Å gjøre det selv kan få konsekvenser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Clas Ohlson-katalog ligger i postkassene. Mye moro for menn, men noen av produktene bør du holde deg langt unna, mener fagfolk DinSide har snakket med.

Clas Ohlson selger nemlig mye utstyr for sterkstrøm, som ifølge lover og forskrifter bare skal håndteres av fagfolk. Også butikkjeden Biltema selger produkter av denne typen.

- Det er ikke lov, du får ingen garanti, og det ødelegger hele elektrikeryrket, sier Jan Erik Johansen, driftsleder i Abmas Elektro.

Han mener Clas Ohlson og lignende butikkjeder selger ekstremt mye av sine sterkstrøm-produkter.

- Folk tror de skal spare penger og kjøper inn utstyret selv. Så vil de ha en elektriker til å gjøre jobben med å installere det. Men utstyret har dårlig kvalitet og fungerer ikke sånn som det skal. I tillegg begynner mange å montere det selv, og så tar det fyr...

Johansen understreker at elektrikeren kan montere utstyr som er innkjøpt av privatpersoner, og at det er opp til hver enkelt elektriker å vurdere kvaliteten på ustyret. Men Johansens firma tar avstand for dette.

- Da må elektrikeren selv garantere for jobben og utstyret, men det er ingen seriøse bedrifter som driver på denne måten. Jeg mener sterkstrøm-produkter kjøpt hos Clas Ohlson har dårlig kvalitet. I tillegg er det lite montasjevennlig og ser stygt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer