Dette bør du ikke vaske med eddik

Her kan universalmiddelet gjøre mer skade enn gagn.

BRUK LUNKENT SÅPEVANN: Her risikerer du å gi deg selv merarbeid, om du ikke gir eddiken en pause. Foto: ELISABETH DALSEG
BRUK LUNKENT SÅPEVANN: Her risikerer du å gi deg selv merarbeid, om du ikke gir eddiken en pause. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faste Dinside-lesere har nok fått med seg de smarte vasketipsene som gjør at du mer eller mindre effektivt kan fjerne flekker, selv uten spesialmiddel. Har du eddik i skapet, kan du enkelt rengjøre komfyr, rustfritt stål, dempe jordslag og fjerne vond lukt i vaskemaskinen.

I tillegg er det miljøvennlig og helsesmart, å ty til eddikflasken i stedet for nærmeste universalspray, når du skal vaske.

Med så mange bruksområder er det lett å gripe blindt etter eddikflasken, men noen ganger kan væsken gjøre vondt verre. Det siste du vil er å ødelegge det du vasker, eller gjøre jobben vanskeligere.

I disse situasjonene gjør du klokt å la eddikflasken hvile i kjøkkenhyllen.

Benkeplate i marmor, granitt

Det er få ting som er vakrere enn en skinnende benkeplate i marmor eller granitt. Dessverre suger de lett til seg flekker, og blir fort misfarget av sitrusfrukter, bær, kaffe, te - generelt kjemikalier i vanlige næringsmidler - og vaskemidler.

Det kan da være fristende å ty til fargeløs hvitvinseddik, men ikke la deg lure: Syren i eddiken vil etse steinen, slik at den blir enda mer porøs og mottakelig for flekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer