Oppussing av bolig

Dette bør du pusse opp

Én million norske boliger er klare for betydelig oppgradering. En ny tjeneste skal hjelpe boligeiere med å avgjøre hva det er lurt å pusse opp.

TIPS OG TRIKS: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, er dette lure tips å ta med seg! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i et eldre hus og vurderer hva du skal pusse opp? En ny tjeneste fra Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) kan hjelpe deg med å finne ut hva som er den smarteste oppussingen for boligen din.

Tjenesten heter smartereoppussing.no, som du finner på nettsida til Direktoratet for byggkvalitet.

Bakgrunnen for tjenesten er blant annet å få boligeiere til å velge den oppussingen som gjør boligene bedre - og slik at de varer lenger.

Hjelp til å heve kvaliteten

- Nordmenn pusser opp for over 80 milliarder kroner hvert år. 70 prosent av dem maler innvendig i boligen. Vi ønsker å hjelpe nordmenn med å pusse opp huset enda smartere, slik at de hever kvaliteten på boligen sin, at boligen tåler bedre å stå ute under stadig tøffere værforhold og at de slipper å fyre for kråka, sier senioringeniør Ingunn Marton i Direktoratet for byggkvalitet til Dinside.

Tjenesten ble lansert 16. mars og omfatter råd for ulike deler av boligen og hva som er de lureste tingene å gjøre innenfor de ulike områdene.

Hva bør du for eksempel tenke på, dersom du skal bytte gulv? Og hva er viktig dersom du skal pusse opp badet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer