Dette bør du sjekke før du kaster CD-samlingen din

Har de «riktig» merke, kan CD-platene være verd opptil flere tusen kroner.

ETTERTRAKTET: Har du Bowie-plater med RCA-merket i CD-samlingen du skal kvitte deg med, kan du selge dem for gode priser. Foto: TORE NESET
ETTERTRAKTET: Har du Bowie-plater med RCA-merket i CD-samlingen du skal kvitte deg med, kan du selge dem for gode priser. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt kjent at gamle vinylplater går for gode penger på samlermarkedet.

Mindre kjent er det at enkelte CD-plater også kan innkassere gode penger.

Her, som med LP-plater, er det markedets lov som gjelder: Stor etterspørsel og lite tilbud gir høy pris. Og markedet er forskjellig i ulike land. Mens for eksempel japanere er gale etter norsk 70-tallsjazz og progrock, er britene mer interessert i sin egen musikk fra 70- og 80-tallet.

Presseutgaver og CD-plater som bare ble brukt i markedsføringen oppnår ofte størst verdi. Men det er forbausende mange «vanlige» utgivelser som er verd en slant også.

Spesielt gjelder dette førsteutgaver på CD. Ofte på grunn av lyden, som mange anser som bedre enn på de senere gjenutgivelsene.

Det er derfor god grunn til å sjekke nøyere før du kvitter deg med en stor CD-samling, enten den er din egen eller du har arvet den.

LES OGSÅ: Derfor kaster jeg aldri CD-platene mine

Godbiter til over 40.000 kroner

Det ultrasjeldne Prince-albumet «My Name was Prince», ble gitt ut som promo-CD for japansk presse og bransje i 1993.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer