Dette bør du sjekke på gassgrillen

Du bør sjekke slangen opptil annenhvert år, men her er det veldig mange som slurver.

MODEN FOR UTSKIFTING: På gasslangen din vil du finne et tall som dette. Denne slangen ble kjøpt våren 2010, men er produsert i fjerde kvartal 2009. Den er med andre ord trolig moden for utskifting. Foto: KRISTIN SØRDAL
MODEN FOR UTSKIFTING: På gasslangen din vil du finne et tall som dette. Denne slangen ble kjøpt våren 2010, men er produsert i fjerde kvartal 2009. Den er med andre ord trolig moden for utskifting. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tid for grill, og om du ennå ikke har gjort det, bør du ta en grundig sjekk av gasslange og koblinger. Dette er vi nemlig alt for sløve med:

Ifølge en undersøkelse YouGov har gjort for forsikringsselskapet If, har 37 prosent av alle som har gassgrill aldri skiftet slange på grillen.

Ifølge en tidligere uhøytidelig leserundersøkelse på Dinside, har 52 prosent av Dinside-leserne aldri byttet eller sjekket slange eller annet gassutstyr til grillen.

Sola gjør slangen dårligere

Gasslangen er «ferskvare» og blir tørr og morken etter en tids bruk. Hvis slangen sprekker, lekker gassen ut og kan gi eksplosjonsfare.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) råder alle til å sjekke gasslangen for lekkasjer jevnlig, og til å bytte dem etter fra to til fem år.

Fire av ti gassgriller er over tre år gamle. På bare halvparten av disse er slangen skiftet, viser undersøkelsen fra YouGov for If.

Har du grillen stående ute, hvor den er utsatt for direkte sollys, vær og vind, er den ekstra utsatt for slitasje. Også temperatursvingninger er noe som påvirker hvor lenge en slange holder - så har du grillen stående ute eller på frostutsatte områder vinderstid, bør du også ta en ekstra nøye titt nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer