Dette bør du vite dersom du vurderer å pusse opp badet selv

Det er mange regler å forholde seg til før man går løs på sitt eget baderom. Av: Christian Monge Hugsted

Badet på bildet har eieren fikset selv, ved å legge nye fliser oppå gamle.  Foto: Kristian Owren/Ifi.no
Badet på bildet har eieren fikset selv, ved å legge nye fliser oppå gamle. Foto: Kristian Owren/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du planlegger å pusse opp baderommet på egenhånd må du være oppmerksom på hva du har lov til å gjøre selv, og hva som krever profesjonelle håndverkere.

De nye byggereglene som ble vedtatt i fjor sommer har gjort både nybygg og oppussing av eksisterende baderom til en tungvint prosess. Det er ikke lenger bare å hyre inn håndverker og sette i gang arbeidet: du må søke og få tillatelse allerede før du starter riving av baderommet, også om du skal rive baderommet selv.

Det er ikke noe klart regelverk som sier noe om eventuelle sanksjoner eller bøter, men du bør for eksempel være klar over at dersom noe skulle skje, vil du stå mye sterkere overfor forsikringsselskapet dersom du har fulgt korrekt fremgangsmåte.

Er badet pent, men flisene utdatert? Det fikser du selv, på en ettermiddag. Se også denne smarte pennen som dekker over misfargete fuger.

Begynne rivingen

Når du har søkt om tillatelse og har fått denne, er det bare å finne fram slegga og begynne å gyve løs på gulv og vegger. Du må ha en rørlegger til å plugge rørene før du kan fortsette med å pusse opp baderommet. Stenderverket kan du beholde dersom det ikke er utsatt for råte. Når alt er revet kan du sette i gang med å sette opp nye vegger og støpe gulvet selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer