Dekker forsikringen flom?

Dette dekker forsikringen ved naturskade

Disse forsikringene trenger du.

STORE ØDELEGGELSER: Pass på at du får erstatning for skadene, dersom flommen rammer. Foto: Hans Ivar Moss Kolseth / NTB scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Pass på at du får erstatning for skadene, dersom flommen rammer. Foto: Hans Ivar Moss Kolseth / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er økt fare for flom og jordskred på Østlandet, Telemark og deler av Trøndelag tirsdag og onsdag, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ifølge NTB.

De melder om fare på gult varselnivå. Smeltende snø kan føre til lokale oversvømmelser og økende vannføring.

Er du en av dem som bor i flomutsatte strøk, så bør du passe på at du får erstatning hvis flommen rammer deg.

I Norge er vi godt dekket mot naturskader. Man kan få erstatning både fra forsikringsselskapene og fra Statens naturskadeordning, forteller Stine Neverdal. Hun er kommunikasjonssjef i Finans Norge, som administrer Norsk Naturskadepool.

Naturskader dekkes

– Naturskade i lovens forstand er skade på ting som direkte skyldes skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv eller vulkanutbrudd, sier Neverdal

– Bygninger og innbo som er forsikret mot brannskade er også forsikret mot flom. Dette vil altså være dekket gjennom en alminnelig husforsikring.

– Skader på eiendom som ikke kan forsikres ved en alminnelig forsikringsordning, kan erstattes gjennom den statlige naturskadeordningen hos Landbruksdirektoratet. Slike skader kan for eksempel være skade på dyrket mark og bruer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer