Lysstoffrør

Dette endrer seg

Over nyttår inntrer det nye regelendringer for boligeiere.

ENDRINGER: Fra nyttår kommer det nye regelendriger for boligeiere. Foto: Shutterstock
ENDRINGER: Fra nyttår kommer det nye regelendriger for boligeiere. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra nyttår blir det lettere utlånsregler, økt formuesskatt på bolig og lysstoffrør som forbys. I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene ble det klart at boliger verdt over 10 millioner kroner får økt formuesskatt.

- Dette gjøres ved at boligverdi over 10 millioner kroner skattemessig verdsettes til 70 prosent av markedsverdien. I 2022 var verdsettelsen på 50 prosent av markedsverdien. For boligverdier under 10 millioner kroner er skattemessig verdsettelse på 25 prosent av markedsverdien, skriver Huseiernes Landsforbund, skriver Huseiernes Landsforbund på sine nettsider.

I 2023 økes også beregningen for det som er over ti millioner kroner, slik at skatten går opp og fra nyttår skal skatten beregnes av 70 prosent av verdien.

Utleie i egen bolig fortsetter å være skattefritt, som betyr at man fortsatt kan leie ut halvparten av boligen uten å betale skatt.

Det vil også bli enklere å låne penger i 2023. Det skyldes at utlånsforskriften er endret, og «stresstesten» som avklarer hvor stor renteøkning økonomien din tåler, har blitt enklere.

Det vil også bli forbudt å importere eller produsere lysstoffrør og flere typer halogenlyspærer som ofte brukes i spotter og downlights.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer