Brannfarlige vifter på baderommet

– Dette er altfor dårlig

Bare 20 prosent av eierne har meldt seg.

ETTERLYSER FLERE: Bare en mindre andel av vifter som denne er meldt inn. Nå etterlyser leverandøren Flexit enda flere. Samtidig advarer de folk mot å bruke de brannfarlige viftene. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
ETTERLYSER FLERE: Bare en mindre andel av vifter som denne er meldt inn. Nå etterlyser leverandøren Flexit enda flere. Samtidig advarer de folk mot å bruke de brannfarlige viftene. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flexit Silent Eco er en av de mest utbredt viftene på norske baderom, og er mye brukt av rørleggere og VVS-firmaer.

For litt over en måned siden gikk Flexit selv ut med meldingen ut om at vifter av denne typen som er produsert før oktober 2017 kan være brannfarlige. Firmaet oppfordret alle som har slike vifter til å melde dette inn på eget skjema og få montert en ny vifte gratis.

Fått inn under en firedel

Nå etterlyser administrerende direktør Knut Skogstad i Flexit enda flere henvendelser fra baderomseiere som har kjøpt og fått installert slike vifter.

– Så langt vil jeg anta at bare rundt 20 prosent av de om lag 73.000 viftene vi har solgt av denne typen er rapportert inn. Det er vi slett ikke fornøyd med, sier Skogstad til Dinside.

Det betyr at det er cirka 58.000 vifter i norske hjem som kan være brannfarlige.

Hvorfor er folk så slappe?

– Det er vanskelig å si. Kanskje er det rett og slett fordi folk føler at det ikke gjelder dem, eller at de ikke har fått med seg tilbakekallingen. Vi har hatt flere reklamekampanjer ute, og fått mye pressedekning. Men det er kanskje ikke nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer