Trendalarm: Årets Pantone-farge er Very Peri

Dette er årets farge

Den blåfiolette «Very Peri» er kåret til årets farge av Pantone.

ÅRETS FARGE: Om det er opp til Pantone å velge, er årets farge PANTONE 17-3938 «Very Peri». Foto: Alim Yakubov / Shutterstock / NTB
ÅRETS FARGE: Om det er opp til Pantone å velge, er årets farge PANTONE 17-3938 «Very Peri». Foto: Alim Yakubov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år velger renommerte Pantone Color Institute ut årets farge, som skal forutsi globale fargetrender og gi råd til selskaper om farger for produkt- og merkevarevisuell identitet.

Gjennom sesongmessige trendprognoser, fargepsykologi og fargerådgivning samarbeider Pantone Color Institute med globale merkevarer for å effektivt utnytte kraften, psykologien og følelsene til farger i deres designstrategi, står det på Pantones nettsider.

Elsk eller hat

Ifølge Pantone oppmunterer den modige PANTONE 17-3938 «Very Peri» til modighet, tilstedeværelse, oppmuntring, personlighet, oppfinnsomhet og kreativitet.

– Jeg tipper reaksjonen på Very Peri er todelt. Mange i interiørbransjen sier endelig! Dette er en elske eller hate farge, sier redaktør og kreativ leder i Informasjonskontoret for farge- og interiør, Bjørg Owren til DinSide.

Han mener fargen er super som aksentfarge og kan gi interiøret den ekstra lille piffen.

– Andre vendte umiddelbart tommelen ned. Jeg tror det er fordi de tenker på fargen alene. Den må settes i riktig kontekst. En farge opptrer aldri alene, sier han og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer