Strø på isen

Dette er best å strø med på glattisen

Se tipsene fra fagfolket!

STRØ MED GRUS OG VANN: Grus er bedre enn sand, og blander du det med kokende vann, fungerer det enda bedre! Foto: Per Ervland
STRØ MED GRUS OG VANN: Grus er bedre enn sand, og blander du det med kokende vann, fungerer det enda bedre! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Deler av denne artikkelen har vært publisert på Dinside tidligere. Rådene i den er fortsatt gyldige, men vi gjør oppmerksom på at intervjuene ble gjort i 2014.

Er du klar for skliføre? Med mildvær kommer glattisen, og det er knapt til å unngå - selv om du har vært flink til å måke i forkant. Ja, så fremt du ikke har varme i bakken, for da kan du komme lettere unna om du bare husker å sette på varmen i tide.

Alle vi andre må pent finne frem strømidlene - og ideellt sett også broddene, for selv om du er flink til å holde glattisen borte fra egen tomt, så er det jo ikke slik for alle andre.

Mange muligheter

Det er selvsagt ditt ansvar å sørge for fremkommelighet på egen tomt, og bor du i by eller bynære områder, kan det også være ditt ansvar å strø på fortauet. Her er er det forskjeller fra kommune til kommune, og er du usikker bør du sjekke med kommunen din.

Men hva bør du bruke til å strø med? Er det salt, sand eller alternative strømidler som er best?

Som de fleste vet så smelter salt isen, mens grus eller sand gjør underlaget ruere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer