Beste vaskemaskin og støvsuger

Dette er de mest pålitelige hvitevarene

Langtids-undersøkelse i britisk forbrukerblad.

VINNERMERKET: Tyske Miele gjør rent bord både når det gjelder vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. Foto: Miele/Expert
VINNERMERKET: Tyske Miele gjør rent bord både når det gjelder vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. Foto: Miele/Expert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det uavhengige, britiske forbrukerbladet Which? tester et stort antall produkter årlig. Blant disse er komfyrer, kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler og støvsugere.

Men én ting er å teste kvaliteten på produktet når det er nytt. Noe helt annet er det å finne ut hvor godt det virker på lengre sikt.

Lab-tester og langtidserfaringer

Det er akkurat den øvelsen Which! nå har gjort.

I sitt siste nummer (kun papir og betalt nettutgave) kan de bringe en liste over de mest pålitelige merkene, basert på laboratorietester og erfaringer over tid med mange modeller.

Det danske forbrukermagasinet Tænk gjorde en tilsvarende analyse i 2013. Også her var Miele den store vinneren, flankert av Bosch og Siemens.

Tysk kvalitet regjerer

Det er altså tysk kvalitet som regjerer på hvitevarefronten fortsatt. Det betyr likevel ikke at konkurrentenes produkter er vesentlig dårligere.Ifølge Which! er forskjellene som oftest ganske små.

I noen kategorier er det likevel merker som skiller seg ut som vesentlig mindre pålitelige enn gjennomsnittet. Disse står merket med «styr unna» i vår oversikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer