Test av gressklippere 2018

Dette er den beste oppladbare gressklipperen

Suveren vinner i tre store tester av oppladbare gressklippere.

VINNEREN: Bosch Rotak 43 til rundt 5.000 kroner er storvinneren i en britisk test som omfatter 22 oppladbare gressklippere. Foto: Bosch
VINNEREN: Bosch Rotak 43 til rundt 5.000 kroner er storvinneren i en britisk test som omfatter 22 oppladbare gressklippere. Foto: Bosch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren har endelig kommet, og snart vil plenen vokse til et villniss. Da er det fram med gressklipperen igjen, akkurat som i fjor.

De siste årene har oppladbare klippere blitt stadig mer populære - også for de som har større plen.

Men hva skal du velge? Ifølge Prisjakt.no finnes det hele 82 modeller på det norske markedet.

(Artikkelen inneholder lenker til produkter via tjenesten Prisjakt, som Dinside har et kommersielt samarbeid med. Prisjakt-lenkene gir deg beste tilbud på varen. Dinside har ingen bindinger rundt hvilke produkter vi velger å skrive om.)

Vinner med god margin

Det britiske forbrukernettstedet Which? har testet til sammen 96 gressklippere (krever abonnement). 22 av dem er oppladbare.

Den suverene vinneren blant disse er Bosch Rotak 43, som ligger på rundt 5.000 kroner. Denne får 81 av 100 mulige poeng.

Nettstedet berømmer klipperen for å takle både kraftig og vått gress, noe som ikke er en selvfølge med oppladbare.

De er også glade for at oppsamlerboksen på 50 liter kan fylles helt opp før den må tømmes. Dette sparer deg for mange turer til kompostbingen.

Den kunne likevel vært enklere å montere rett ut av boksen, ifølge nettstedet. Samtidig synes de 140 minutters ladetid er i lengste laget.

Men når batteriet først er fulladet, kan du holde på i 37 minutter, noe som er nok til 480 kvadratmeter plen - om lag det samme som to tennisbaner.

Lav vekt og at klipperen er enkel å manøvrere, trekker også kraftig opp.

Også svenske Råd & Rön og danske Tænk (begge krever abonnement) har Rotak 43 på topp blant de oppladbare gressklipperne.

TUSENLAPP MINDRE: Rotak 37 er litt dyr i forhold til kvaliteten, og har mye konkurranse. Likevel ligger den tett på storebroren Rotak 43. Foto: Bosch
TUSENLAPP MINDRE: Rotak 37 er litt dyr i forhold til kvaliteten, og har mye konkurranse. Likevel ligger den tett på storebroren Rotak 43. Foto: Bosch Vis mer

Lillebror tett på

Like etter med 78 poeng kommer Bosch Rotak 37 til en tusenlapp mindre. Også denne tar 50 liter med gress i boksen. Klippetiden er sju minutter kortere - altså nøyaktig en halvtime. Det betyr at du rekker å klippe 300 kvadratmeter.

Men i denne prisklassen er konkurransen hard, både fra andre oppladbare klippere og fra bensinklipperne. Derfor trekker prisen litt ned.

Dessverre er ikke Bosch sin argeste konkurrent i Norge, Stiga, med i testen. Det er derimot et annet populært merke: Al-Ko. Deres Moweo 42.5-klipper, som koster 3.700, får 63 poeng.

Denne får ros for godt klipperesultat og fordi den er lett. Den får derimot tyn for at det er vanskelig å justere klippehøyden, at oppsamlerboksen er vanskelig å sette på plass, samt at at den takler både langt gress og kanter dårligere enn gjennomsnittet.

Styr unna denne

I testet er det bare én oppladbar gressklipper som får «styr unna»-karakter på 33: Makita DLM380, som koster litt over 3.000 kroner her hjemme.

På tross av at klipperen bruker to batterier i stedet for ett, mangler den ifølge Which? kraft nok til å klippe skikkelig. Resultatet blir begredelig, med tydelige striper og flekker av uklipt gress.

Dessuten må den i utgangspunktet beskjedne oppsamlerboksen tømmes når den ikke en gang er halvfull.

Til alt overmål opplevde test-teamet at vått gress satte seg fast i mekanismen, slik at klipperen stoppet helt opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer