Dette er faktisk en tomflaske

Slik kan plastflasken lyse opp hjemmet ditt.

LYS OPP TILVÆRELSEN: Glem flaskepost. Flaskelys er det nye store. Foto: Produsent
LYS OPP TILVÆRELSEN: Glem flaskepost. Flaskelys er det nye store. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er panteordninger for tomflasker godt innarbeidet. Over 90 prosent av alle tomflasker og -bokser blir returnert gjennom panteordningen.

Men selv om vi er "oppdratt" til å pante flasker, er det ikke en selvfølge at det skjer i andre land. Ta Storbritannia, Amerika og Italia som et eksempel. Der ender de fleste tomflaskene rett i søpla uten å bli gjenvunnet, noe som er ganske meningsløst og lite miljøvennlig.

Sprer dagslys uten å bruke elektrisk lys: Velux dagslyslampe

Utnytter plastflaskens form

Nå har designerne YaRan Chang, Hsin Chou Liao, Chung en Lee og Simon Shih funnet en alternativ løsning på problemet.

De har nemlig utviklet konseptet «Bottle Light», som innebærer at du skviser litt på en tomflaske og skrur den på aluminiumsramme med et fast led-lys inni, skriver yankodesign.com.

Slik fungerer Bottle Light

Du kan lage flere ting av tomflasker: Sjekk denne båten!

Original lampe

Den klemte lampen gjør at du får en lampe med morsomme former, som vil gi en fin effekt når lyset skrus på. Lampen blir ekstra fresh dersom du bruker farget lys, og kan henges fra en snor i taket.

Ifølge nettsiden er det ikke så dyrt å lage en slik flaskelampe. Alt du trenger å investere i er et par led-lys med holdere. For flere detaljer, klikk på bildeviseren og se oppskriften.

Bottle Light har ennå ikke blitt lagt ut for produksjon, men den vant Liteon Awards tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer