Fettflekker på parkett

Dette er grunnen til at parketten blir skjoldete

Har du fettflekker og skjolder på laminat-eller parkettgulvet som aldri går bort? Sjekk hvordan du får bukt med problemet her.

FLEKKER PÅ PARKETTEN: Å fjerne flekker som har satt seg fast i parketten, kan være tøffe å få bort, men det er ikke umulig. Har laminatet fått en skjoldete overflate selv om du rengjør det jevnlig, er dette et tegn på at du bruker feil vaskemetode. Eksperttipsene for å få bukt med flekk-problemene leser du i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø.
FLEKKER PÅ PARKETTEN: Å fjerne flekker som har satt seg fast i parketten, kan være tøffe å få bort, men det er ikke umulig. Har laminatet fått en skjoldete overflate selv om du rengjør det jevnlig, er dette et tegn på at du bruker feil vaskemetode. Eksperttipsene for å få bukt med flekk-problemene leser du i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har det satt seg fettflekker på parketten eller laminatet, kan dette være noe herk å få bort. Det er likevel ikke umulig - så lenge du bruker rett metode.

Disse eksperttipsene bør du få med deg.

Flekker på laminat

For å få bort fettflekker fra laminat, kan du bruke en frottèfille med litt husholdningssalmiakk eller rødsprit, sier Leif Johansen, teknisk sjef hos Pergo Europe AB.

- Laminatet er nødvendigvis ikke gjennomtrengelig, og fett vil ikke kunne feste seg så lett, legger han til.

Thomas Svensen, ansvarlig Håndverk ved Parketteksperten, forteller at fettflekker fint kan fjernes fra laminat, men det er viktig å være skånsom:

- Gnikker man for hardt på laminatet, kan man få en blank overflate på det flekkete området. Min erfaring er at det er viktig å være forsiktig, og for eksempel bruke en sitrussvamp på fettflekken, eller en flekkfjerner, tipser Svensen.

Flekker på parkett

- I dag finnes det parkettgulv på markedet med spesielle renholdsegenskaper som gjør at skitt ikke fester seg i treets naturlige porer, eller skaper fuktinntregning i skjøter som kan gi misfarging, forteller Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer