Dette er ikke lov

De reklamerer med leiligheter til 4.388 kroner per måned, men forteller ikke hva boligen koster.

Denne annonsen følger ikke loven. Foto: Faksimile fra Forbrukerombudet.
Denne annonsen følger ikke loven. Foto: Faksimile fra Forbrukerombudet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Disse leilighetene i Hole kommune i Buskerud annonseres til en pris for 4.388 kroner i måneden. Men det står ingen steder i annonsen hva boligene koster å kjøpe. Forbrukerombudet reagerer.

- Dette er et klart brudd på markedsføringsloven §§ 2 og 3 og på bransjenormen for boligmarkedsføring. Bransjen er godt kjent med dette, og brudd på disse reglene burde være unødvendig, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Les også: Tre soverom var egentlig ett - her bløffer megleren

For dårlig informasjon

Bransjenormen krever at annonser og annen markedsføring av bolig skal ha klare og fullstendige prisopplysninger. Det gjelder også små avisannonser. Den viktigste informasjonen i kjøp av bolig er total kjøpesum. Det er også dette forbrukerne må forholde seg til ved låneopptak.

Les også: Her er drømmelånet du ikke får

Summen som presenteres i denne annonsen vil sikkert bare holde seg på dette nivået gitt dagens rentenivå, og kanskje gjelder det også kun i en avdragsfri periode. Det sier annonsen ingenting om, og da har ikke opplysningen særlig verdi for potensielle kjøpere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer