Dette er "latte art" - og slik gjør du det

Med litt øvelse kan du lage kunst i kaffen. Se hvordan i videoen over.

En litt mer avansert variant. Her kan du risikere at kaffen er kald før du er ferdig. Foto: Colourbox.com
En litt mer avansert variant. Her kan du risikere at kaffen er kald før du er ferdig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptet "latte art" går ut på å presentere kaffen på best mulig måte. Det gjør ikke mye med smaken, men opplevelsen kan heves noen hakk.

Gjør du et kjapt googlesøk får du opp drøssevis med bilder av hjerter, blomster, bamser og andre figurer, "tegnet" i melkeskummet på kaffen. Noen er mer avanserte enn andre, mens noen er enklere og kan gjøres hjemme.

LES: Dette bør du vite om kaffe.

Enkelt og greit

Håkon Kinn er tidligere norgesmester i barista, og jobber ved Stockfleths i Oslo. Han har ikke mye til overs for de mest avanserte skumtegningene, men setter mer pris på de enklere variantene.

– Det viser kunden at vi bryr oss om det vi serverer. Men blir det for mye dilldall så risikerer du å gi fra deg et dårligere produkt. Derfor er det greit å holde det enkelt, sier Kinn til DinSide.

I videoen øverst i saken viser Kinn de tre vanligste figurene.

Alle skumtegningene Kinn viser tar utgangspunkt i det han kaller "dotter", eller prikker, på godt norsk. Kan du lage en slik prikk har du utgangspunktet du trenger for å lage figurene også.

Her er det du må huske på:Få rett konsistens på melken.Snurr koppen litt, slik at espressoen blir myk.Snurr melken, slik at den også blir myk.Hold kaffekoppen litt på skrå, slik at melken går inn i den dypeste delen.Begynn å helle fra cirka 5 cm høyde.Hell på ett sted, til koppen er fylt tre kvart opp.Hell melken fra kortere avstand, slik at det kommer en hvit dottDenne dotten kan så danne et hjerte, eller du kan lage flere og få en rosetta. Fremgangsmåten er illustrert i videoen øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer