Test av kjøkkenutstyr

Dette er utstyret du bør ha på kjøkkenet ditt

Her er resultatene fra våre siste utstyrstester.

DET BESTE KJØKKENUTSTYRET: Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge når man står i butikken. Her finner du en oversikt over de beste kjøkkenproduktene vi har testet det siste året. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
DET BESTE KJØKKENUTSTYRET: Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge når man står i butikken. Her finner du en oversikt over de beste kjøkkenproduktene vi har testet det siste året. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Med jevne mellomrom tester vi i Dinside produkter – blant annet produkter du bruker på kjøkkenet.

Og selv om det finnes veldig mye på markedet som du virkelig ikke trenger å fylle skapene dine med, kommer vi ikke unna noen produkter som de fleste kjøkken bør inneholde.

Her har vi samlet noen av produktene vi mener det kan være greit å ha lest en test av, før du går i butikken og kjøper produktet.

#1: Potetskreller

Da vi testet potetskrellere, kom det fram at den dårligste skrelleren i testen ikke engang skreller potetene, men at du også kan få svært gode potetskrellere for en rimelig penge.

Vi testet både skrellere hvor bladet ligger i samme retning som skaftet, skrellere hvor bladet er på tvers og én hvor du kan justere det begge veier.

Testens vinnere ble IKEA 356 + Värdefull og Moha reverso.

13 POTETSKRELLERE: Store forskjeller preget resultatet etter vår test av potetskrellere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
13 POTETSKRELLERE: Store forskjeller preget resultatet etter vår test av potetskrellere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#2: Vaffeljern

At nordmenn elsker vafler hersker det ingen tvil om. Sammen med boller er vafler de to søte bakervarene som nordmenn spiser aller mest av: 47 prosent av alle nordmenn spiser vafler én gang i måneden eller oftere, og 56 prosent spiser boller like ofte.

Vi har tidligere testet vaffeljern, i en prisklasse fra 159 til 2.999 kroner. Det viste seg at det var store forskjeller, både i stekeegenskaper og ikke minst, i sluttresultatet.

Wilfa Hjerte Stor Pip, ble da testens soleklare vinner og gir deg perfekt stekte plater, og lydsignal som varsler deg når vaffelen er ferdig. Du får rett og slett mye for pengene.

#3: Ostehøvel

Da vi testet ostehøvler, fikk testens dyreste høvel faktisk terningkast en. Høy pris betyr altså ikke nødvendigvis at du får en ostehøvel som duger.

For å finne ut hvilken ostehøvel som faktisk var best, testet vi ni forskjellige varianter i en prisklasse fra 39 til 189 kroner.

Fiskars colours coconut ble testens vinner, og er et trygt og godt kjøp hvis det er på tide å oppgradere ostehøvelen du har i skuffen.

NI OSTEHØVLER: Vi testet ni ostehøvler i prissjiktet 39 - 189 kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NI OSTEHØVLER: Vi testet ni ostehøvler i prissjiktet 39 - 189 kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#4: Pizzakutter

Vår test av pizzakuttere viste at det er store forskjeller på hvor gode de forskjellige produktene er til det som tross alt er deres viktigste oppgave: Å skjære opp pizzaen.

Du tenker kanskje at det ikke spiller så stor rolle hvilken pizzakutter man bruker, men det var faktisk overraskende store forskjeller.

Zyliss ble testens vinner. Den er sylskarp og skjærer best. Dette pizzahjulet er det beste vi har prøvd, og det til en ganske spiselig pris.

#5: Vannkoker

Enten du er glad i te, eller trenger varmt vann til den lille, er det greit å ha en vannkoker som ikke bruker altfor lang tid på å få temperaturen på vannet opp til kokepunktet.

Denne testen utroper Philips HD9380/20 som favoritt og beste vannkoker. Den får skryt for at den har flere fine funksjoner, som at du har flere temperaturer å velge i, den har varmholdingsfunksjon og den er lett å helle i og fra. Det eneste negative er at den maks kan koke 1 liter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer