Dette får du for en million

Hva får du egentlig for en million i dag? Vi har sjekket land og strand rundt.

Ti soverom for under en million. Foto: Finn.no
Ti soverom for under en million. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange kvadratmeter får du for en million?

En gjennomsnitts kvadratmeter norsk bolig koster i dag 22.600 kroner. For en million kroner får en altså i overkant av 44 kvadratmeter bolig. I snitt. Men som vi alle vet, gir ikke gjennomsnitt noen eksakt pekepinn på ytterkantene i markedet.

Vi har sett nærmere på hva du får for en million, i ulike norske byer og fylker.

Her finner du millionboligene fra Sogn og Fjordane til Finnmark

Vanskelig i hovedstaden

Det er ikke lenge siden det omtrent var umulig å oppdrive boliger til under millionen i hovedstaden.

Det største objektet vi fant, var et råloft på Torshov på 75 kvadratmeter, med prisantydning 950.000 kroner. Men her må en altså regne med å legge inn atskillige kroner i oppussing.

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


Leter en litt utenfor sentrum, kan en få en fiks ferdig leilighet, på rundt 50 kvadrat. Vi fant blant annet en 2-roms på Romsås, nyoppusset og med fransk balkong til rundt en million, inkludert fellesgjeld. Denne er imidlertid kun for voksne over 45 år.

Vil du bo mer sentrumsnært, kan du ikke regne med mange kvadratmeterne, og du må nok fire litt på kravene. Midt i sentrum, i Bernt Ankersgate, får du en 2-roms på 32 kvadratmeter for rett under millionen. Men da med toalett på gangen.

Til slutt, blant en rekke parkeringsplasser og garasjeplasser som selges for noen hundre tusen, fant vi en hybel på Kampen/Vålerenga. Her får du en pen 1-romsleilighet i 3. etasje, lys og med utsikt, for noen titusen under millionen. På 15 kvadratmeter.

Akershus

Du skal imidlertid ikke langt utenfor hovedstaden før du får god boltreplass for en million. I Hurdal får du en enebolig med uthus, 148 kvadratmeter P-rom - med en prisantydning på 750.000 kroner.

Det finnes også dyre kvadratmeter i Akershus. I Bjørkelangen fant vi en 2-romsleilighet på 34 kvadratmeter for 790.000. Og på Strømmen får du en 1-2 roms på 33 kvadratmeter til prisantydning 999.000 kroner.

Vi fant 43 prospekt til under en million, inkludert fellesgjeld i Akershus.

Her finner du millionboligene fra Sogn og Fjordane til Finnmark

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


Halleluja i Østfold

I Østfold hadde vi mer å velge mellom. Her fikk vi 181 hits på vårt søk. I Lislebyveien i Fredrikstad selges et gammelt menighetshus/bedehus på 173 kvadratmeter for 950.000 kroner. Her må du nok også regne med litt oppussing.

Nyere små leiligheter i byene, Moss, Halden og Fredrikstad, ligger imidlertid litt nærmere prisene i hovedstaden. Her må du regne med å betale mellom 800.000 og en million for en ettroms på under 30 kvadrat.

Danseplass i Hedmark

Flytter du til Hedmark, kan du få en enebolig på rundt 200 kvadratmeter, i Våler i Solør for en halv million. Da har du en halv million igjen til modernisering og oppgradering, som prospektet sier må påregnes.

Også her er det dyrere i byene, da særlig dersom en kjøper nye boliger. I Hamar selges endel mindre leiligheter for oppunder millionen, men de er både hakket større, og hakket billigere enn det vi så på i Oslo, Akershus og Østfold. Du kan blant annet få en ettromsleilighet på 28 kvadratmeter til 690.000 kroner i Hamar.

149 boliger ligger til salgs for under en million i Hedmark.

Surfe på Einafjorden

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


Drømmer du om å flytte til Oppland, kan du også slå kloen i rundt 200 kvadratmeter for en million. På Eina kan du få en enebolig med 180 kvadratmeter primærrom og 291 kvadratmeter bruksareal til prisantydning 980.000 kroner.

I litt mer sentrale strøk, på Lillehammer eller Gjøvik, må du litt ned i størrelse. 840.000 kroner er prisantydning på en ettroms på Lillehammer på 26 kvadratmeter.

89 boliger ligger på Finn.no med prisantydning under en million i Oppland.

Plass til to generasjoner i Buskerud

I Buskerud ligger rundt 100 boliger ute for salg til under en million. Og her er det mange, større eneboliger. Blant annet får du en generasjonsbolig på Tofte på 272 kvadratmeter primærrom, 305 kvadratmeter bruksareal til 950.000 kroner.

I Drammensområdet er prisene en del høyere: I boligområdet Sørensvingen rett utenfor Drammen går 2-romsleiligheter i borettslag for 800.000 - 900.000 kroner.

Her finner du millionboligene fra Sogn og Fjordane til Finnmark

Vestfold

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


I Vestfold ligger 80 boliger ute med en prisantydning under en million. På det meste kan du regne med å få rundt 150 kvadratmeter bolig. Vi fant en rekke eneboliger, de fleste ligger landlig til. I de mer sentrumsnære områdene blir det dyrere. For eksempel en 32 kvadratmeters studioleilighet i Horten sentrum med prisantydning 930.000 kroner.

Agderfylkene

Agderfylkene er blant de stedene i landet der boligprisfallet ikke rammet like fort - og hardt - som i enkelte pressområder. I de to Agder-fylkene er det 45 ledige boliger med prisantydning under en million. Blant disse, et småbruk i Sogndalen på 144 kvadratmeter med prisantydning 890.000 kroner.

Ungdom kan også få kjøpt en lavinnskuddsbolig på Myråsen utenfor Grimstad, som totalt, inkludert fellesgjeld, koster 867.500 kroner.

Trangt i oljebyen

Også Rogaland har, helt til i høst, opplevd en utrolig sterk prisvekst de siste årene. Men også her, får du mange kvadratmeter, om du holder deg et stykke utenfor byene. På Sauda kan du få blant annet en hel tomannsbolig med utsikt på 172 kvadratmeter til 950.000 kroner. I Stavanger derimot, er det få boliger med prisantydning under en million. Men for eksempelets skyld, det er akkurat solgt en hybel i Misjonsveien med prisantydning 930.000 kroner. For 23 kvadratmeter. I Haugesund får du et par kvadratmeter mer, her får du rundt 30 kvadratmeter for i underkant av en million. Her ligger rundt 30 boliger ute for salg til under en million.

Hordaland

I Hordaland ligger det 59 boliger ute for salg på Finn.no. De største av dem, ligger innover i fjordene, eller utover på øyene. Ønsker du stor frihet, kan du kjøpe et nyoppført, men uinnredet hus i Fusa kommune, på 167 kvadratmeter. Prisantydning: 950.000 kroner. Ønsker du bolig i Bergen, får du i overkant av 30 kvadratmeter. Den billigste vi fant, var en hybelleilighet på Nesttun utenfor Bergen, på 17 kvadratmeter, med oppussingsbehov, til i underkant av 600.000 kroner. Og på Danmarksplass, i gangavstand fra sentrum, får du en 22 kvadratmeters selveier til 990.000 kroner.

Her finner du millionboligene fra Sogn og Fjordane til Finnmark

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer