Dette får du for to millioner i "Stavanger"

Er du villig til å pendle kan du få deg en bolig som nesten runder 70 kvadratmeter.

Er du villig til å pendle litt, får du mer for pengene også i Stavanger. Vi har sett på hva du får for drøye to millioner.  Foto: Finn.no/Gaute Beckett Holmslet
Er du villig til å pendle litt, får du mer for pengene også i Stavanger. Vi har sett på hva du får for drøye to millioner. Foto: Finn.no/Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uken skrev vi at du kan få mer for pengene om du er villig til å flytte litt utfor byen. Utgangspunktet vårt var å se hva man kunne få med begrenset budsjett, rundt to millioner kroner, dersom man var villig til å pendle inn til Oslo sentrum.

Eksemplene vi fant viste at du faktisk kan få en enebolig på 182 kvadratmeter om du ikke har noe i mot å begynne dagen med en halvtime på toget fra Eidsvoll.

Slike tilstander er det nok ikke i stavangerområdet, men også her kan du komme deg inn på boligmarkedet selv med begrensede midler.

Og om du flytter ut fra byen får du mer for pengene.

Begrenset marked

Som vi har skrevet tidligere har stavangerområdet et svært begrenset boligmarked i dette prissjiktet. Tallene viser at området er meget vanskelig å etablere seg i dersom du har et begrenset budsjett.

Derfor ble også utvalget boliger i denne artikkelen ganske begrenset. Likevel fant vi noen boliger som kan stå som eksempler.

Kollektivtilbudet er også mye dårligere enn i Oslo, så vi har tatt utgangspunkt i en reisetid på 30 minutter med bil.

Her er tre utvalgte boliger:

ÅLGÅRD: 25 minutter med bil (kollektivt cirka én time)

2-roms leilighet på 51,8 m2 i leilighetsbygg under oppføring i Ålgård sentrum, like ved Ålgård stadion. Balkong, en innvendig bod, samt sportsbod i samme etasje.

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


SANDNES SENTRUM: 20 minutter med bil eller kollektivt

2-roms leilighet på 53 m2 i 2. etasje i bolig beliggende i Sandnes sentrum, ikke langt fra tog- og busstasjon. Innredet loft og delt hageflekk. Parkering i gaten.

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


RENNESØY: 30 minutter med bil (kollektivt gjennomsnittlig én time)

2-roms leilighet på 68 m2 i nyoppført leilighetsbygg på Rennesøy. Balkong/terasse og innvendig bod. Egen parkeringsplass.

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer


Trenger ikke bli dyrere

Husk at selv om du jobber i sentrum, trenger det nødvendigvis ikke å bli mye dyrere å reise til og fra jobb selv om du flytter ut av byen.

Reisefradraget gjør nemlig at de reelle reisekostnadene i løpet av et år blir langt mindre jo lenger reisevei du har til jobb.

Det kan også være en idé å vurdere elbil, ettersom det er flere bompengestasjoner inn til Stavanger sentrum.

Det bør også nevnes at vi fant en håndfull mindre leiligheter i Stavanger sentrum også, så hvis avstanden er viktigere enn størrelsen er det muligheter også her, det er bare ikke så mange av dem.

Dette har vi søkt etter i boligannonsene:

  • Kun selveierboliger, både leiligheter, tomannsboliger, rekkehus og eneboliger.
  • Prisantydning mellom 2.000.000 og 2.300.000 kroner inkludert fellesgjeld.
  • Cirka 30 minutters reisevei til Stavanger sentrum med bil, buss eller tog.
Vi har ikke tatt hensyn til boligens alder i denne sammenligningen, men har sett etter boliger med ok standard. Dette er kun eksempler på boliger innen samme prisklasse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer