Vedlikehold av huset

Dette filteret må rengjøres flere ganger i året

Sjekk hvor ofte, og hvordan du bør vedlikeholde resten av huset - måned for måned.

SKITTENT: Filteret i kjøkkenviften bør rengjøres flere ganger i året. I artikkelen kan du lese hvor ofte, og hvilke andre ting du bør sjekke måned for måned. Foto: Linn M. Rognø.
SKITTENT: Filteret i kjøkkenviften bør rengjøres flere ganger i året. I artikkelen kan du lese hvor ofte, og hvilke andre ting du bør sjekke måned for måned. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vil holde huset ditt i tipp topp stand så lenge som mulig, er det flere ting du bør sjekke hver eneste måned gjennom hele året.

Godt vedlikehold av hjemmet er like viktig både innvendig og utvendig, men flere ting er lett å glemme, og noe har vi kanskje aldri tenkt på å undersøke.

Dette glemmer vi

Kristian Owren, administrerende direktør ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), forteller at hus i alle aldre, kvaliteter og overflater krever ulikt vedlikehold.

– Du som huseier bør gjennomføre inspeksjonsrunder én til to ganger i året for å se hvordan det står til med husets bestanddeler, og lage en plan for vedlikehold, råder Owren.

Inspeksjonsrunden kan gjerne gjøres i forbindelse med en husvask, noe som i mange tilfeller er godt vedlikehold for å fjerne svertesopp, sot og støv, tipser han videre.

Men noe av det mange av oss ofte glemmer å sjekke er takrenner, ifølge eksperten.

– Disse fylles ofte med løv og dette bør fjernes, sier han.

Også Per Jæger, administrerende direktør for organisasjonen Boligprodusentenes Forening, understreker viktigheten av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer