Smarte brettetips

Dette gir bedre plass

Her er ekspertenes beste tips!

BRETTETRIKS: Pent brettet tøy gir bedre plass i skuffer og skap og forlenger tekstilets levetid. Sjekk her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

En ryddig garderobe med god oversikt sparer deg ikke bare for mye tid og stress:

– Pen brett og riktig, hygienisk lagring vil også forlenge levetida på plagg og tekstiler, sier Ingunn Grimstad Klepp, tekstilekspert ved SIFO.

Kjedelig å legge sammen klær, sier du?

Nei da – med disse triksene blir det lekende lett!

- Elsker skuffer

- Har du god plass i skuffer og skap ser du lettere hva du har av klær, sengetøy og håndklær, understreker Grimstad Klepp.

Og mange av oss har faktisk mye bedre plass enn vi tror; som regel kommer det an på hva slags brettemetode du benytter.

Tone Kroken er en av Norges fremste interiøreksperter, og via sin instagramkonto deler hun hyppig diverse triks som kan gjøre det litt lettere å holde det ryddig i hus og hjem.

INTERIØREKSPERT: For orden i garderoben, sverger Tone Kroken til smart bretting, fargesortering og oppbevaring i skuffer. Foto: @Elinejacobine.
INTERIØREKSPERT: For orden i garderoben, sverger Tone Kroken til smart bretting, fargesortering og oppbevaring i skuffer. Foto: @Elinejacobine. Vis mer

Og når det gjelder orden i plagg, håndklær og sengetøy, elsker hun skuffer fordi hun får god oversikt, synes hun.

- Før jeg legger plaggene i skuffen, ruller jeg dem sammen framfor å brette dem. Da blir de ikke krøllete, tipser Kroken.

- Jeg pleier også å sortere klærne etter farge for enda bedre orden, legger hun til.

Heng det opp

Om du synes at det tar for lang tid å brette klærne eller ikke har nok skuffer eller hyller å legge klærne på, kan du henge plaggene på kleshenger i skapet, tipser Grimstad Klepp.

- Dette gir like god oversikt, og plagg som henger får mindre rukker i tekstilet. Også bukser kan oppbevares på henger, sier hun.

Har du klær som kan brukes flere ganger før du vasker dem, er det også smart å henge disse på kleshenger eller knagger i en separat del av garderoben slik at du ikke blander disse med rene plagg.

Sengetøy og håndklær

Større tekstiler som dynetrekk, stretchlaken og håndklær kan lett føre til rot og oppta ekstra mye skapplass om de ikke legges ordentlig sammen.

Bretter du disse pent og legger de med rett side ut, er det lett å telle hvor mange laken og dynetrekk som ligger der, mener Grimstad Klepp.

Tone Kroken har følgende tips:

-Jeg bretter i to og deretter folder jeg det sammen, det gjør jeg med både håndklær og dynetrekk. Laken ruller jeg sammen og putevar bretter jeg, sier hun.

Vi gjør oppmerksom på at Tone Kroken samarbeider med Aller Media Social Club, en del av Aller Media AS som også eier Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer