Toblerone

Dette gjør du feil

Vi har løsningen på sjokoladeproblemet.

SÅ ENKELT: Er du en av de som synes det er vanskelig å knekke av en bit Toblerone? Da er dette videoen for deg! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er nok mange som har med seg en ladning av sjokoladeklassikeren Toblerone, når de kommer hjem fra ferie i utlandet.

Vanskelig

Den sveitsiske sjokoladen - som ifølge Reuters har vært på markedet siden 1908 - har en spesiell taggete form, som visstnok skal forestille Matterhorn i de sveitsiske alper.

Den noe spesielle formen, kan imidlertid gjøre den litt vanskelig å hanskes med, og man sitter ofte igjen med sjokoladekliss på fingrene.

Med det enkle trikset du kan se i videoen over, er det imidlertid lett som en lek å få tatt seg en bit av godsakene.

Flytter produksjonen

Ifølge Reuters har sjokoladen siden starten på 1990-tallet, kun blitt produsert i Sveits, men dette blir det nå slutt på.

Sjokoladeselskapet Mondelez - som produserer Toblerone, meldte i forrige uke at de mot slutten av 2023 starter opp produksjon i Slovakia i tillegg. Dette på grunn av inflasjon og økte kostnader.

Dette betyr at sjokoladen ikke kan skrive på pakningen at den er laget i Sveits.

Ifølge nyhetsbyrået er det strenge regler for hva som kan kalle seg sveitsisk, så når den nye produksjonen kommer i gang, vil dette endres til at produktet ble etablert i Sveits.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer