Toblerone

Dette gjør du feil

Vi har løsningen på sjokoladeproblemet.

SÅ ENKELT: Er du en av de som synes det er vanskelig å knekke av en bit Toblerone? Da er dette videoen for deg! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er nok mange som har med seg en ladning av sjokoladeklassikeren Toblerone, når de kommer hjem fra ferie i utlandet.

Vanskelig

Den sveitsiske sjokoladen - som ifølge Reuters har vært på markedet siden 1908 - har en spesiell taggete form, som visstnok skal forestille Matterhorn i de sveitsiske alper.

Den noe spesielle formen, kan imidlertid gjøre den litt vanskelig å hanskes med, og man sitter ofte igjen med sjokoladekliss på fingrene.

Med det enkle trikset du kan se i videoen over, er det imidlertid lett som en lek å få tatt seg en bit av godsakene.

Flytter produksjonen

Ifølge Reuters har sjokoladen siden starten på 1990-tallet, kun blitt produsert i Sveits, men dette blir det nå slutt på.

Sjokoladeselskapet Mondelez - som produserer Toblerone, meldte i forrige uke at de mot slutten av 2023 starter opp produksjon i Slovakia i tillegg. Dette på grunn av inflasjon og økte kostnader.

Dette betyr at sjokoladen ikke kan skrive på pakningen at den er laget i Sveits.

Ifølge nyhetsbyrået er det strenge regler for hva som kan kalle seg sveitsisk, så når den nye produksjonen kommer i gang, vil dette endres til at produktet ble etablert i Sveits.

- Bern er i hjertet av Toblerone-historien, så vi vil fortsatt lage 100-grams sjokoladene der, fortalte talspersjon i Mondelez Livia Kolmitz i forbindelse med sakn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer