Alle vet jo at man bør vaske av frukt og grønt før man spiser det, for å fjerne blant annet skitt og sprøytemidler. Men hvordan vasker du egentlig blomkålen og brokkolien før du bruker dem i maten?
Skyller du bare toppen under vann?
Da kan du ha gjort «feil» hele tida - det finnes nemlig en mye mer effektiv metode å rengjøre dem på.
TikTok-brukeren @sidneyraz delte nettopp for sine 3,9 millioner følgere at han nylig har begynt å skylle brokkolien nedenfra.
I videoen som har 1,4 millioner visninger viser han at istedenfor å skylle fra toppen der vannet spretter av, vil det å skylle fra stilken mot toppen fungere som en dusj gjennom brokkolien.
Vil ikke anbefale eller fraråde
Cecilie Maskle, matrådgiver i MatPrat forteller at de verken vil anbefale eller fraråde å skylle blomkål og brokkoli fra undersiden.
- Det er sikkert helt ok å skylle blomkål og brokkoli på den måten, men det er ikke noe vi har forsket på, akkurat, forklarer hun og legger til:
- Jeg kan ikke helt forstå at det gjør at det blir mindre sykdomsframkallende bakterier på den med denne metoden. Skal du bruke brokkolien videre, må du likevel skjære den i mindre buketter, og de er det like enkelt å skylle for eksempel i et dørslag.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger