Dette gjør du

Først må du vite hva slags skadedyr du har gjort bekjentskap med, før du kan avgjøre hvordan du skal bli kvitt det.

Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør man dersom man har funnet et skadedyr man ikke vet hva er?-

- Vi har en skadedyrtelefon som er åpen hver dag fra klokka 13 til 14. Folk kan sende inn skadedyret til analyse til Folkehelseinstituttet. Dette koster 150 kroner pluss moms, sier Ottesen.

Deretter må du avgjøre om bekjempelse er nødvendig, hvordan bekjempelsen skal foregå, hvem som skal utføre den og hva du må gjøre for at skadedyret ikke skal komme tilbake.

Les også: Verstinger - har du en slik i huset?

Skadedyr i hus, matvarer, tekstiler eller lignende kan bekjempes mekanisk ved for eksempel kulde-/varmebehandling, feller eller støvsuging. Men enkelte ganger er det nødvendig å bekjempe dem med kjemiske eller biologiske skadedyrmidler.

- Det er et visst overforbruk av kjemikalier, men enkelte ganger er det påkrevet, sier Ottesen, og påpeker at den som gjennomfører skadedyrbekjempelse på andres eiendom skal være godkjent skadedyrbekjemper med kurs fra Folkehelseinstituttet.

Sjekk lista over godkjente skadedyrbekjempere her! (Ekstern lenke)

Vær imidlertid oppmerksom på at alle som utfører skadedyrsbekjempelse ifølge forskrift om skadedyrbekjempelse har plikt til å benytte det mest miljø- og helsevennlige alternativ som samtidig gir ønsket resultat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer