Bruke vin i saus

Dette gjorde vi med vinrestene

Har du noen slanter igjen flasken? Sjekk dette trikset!

IKKE KAST RESTENE: Når du har litt vin igjen i flasken, men ikke orker å drikke de opp, er det lurt å ta vare på restene - i alle fall hvis du er glad i å lage god mat! Vi testet en smart metode - i videoen viser vi deg hvordan det skal gjøres. Foto/Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke orker å drikke de siste restene av vinen, bør du for all del ikke helle de ut i vasken.

I stedet kan du benytte deg av et ganske så smart tips! I videoen viser vi deg hvordan det gjøres!

Hever smaken

Det er et velkjent tips at et par slanter med vin i sausen kan heve smaken til nye høyder, og sommelier Svein Lindin mener at dette er en god måte å bruke vinrester til noe fornuftig.

Men hva er det som egentlig gjør at vin i visse type sauser kan få maten til å smaker bedre?

- Det er først og fremst syrligheten man er ute etter. Syrligheten løfter frem smak av fløte, smør og sopp, forteller Lindin.

Frys ned vinen

Dersom du har tenkt å bruke vinrestene i løpet av de neste tre-fire dagene, kan du fint oppbevare vinen i kjøleskapet slik at den holder seg. Men lar du vinen stå lenger enn dette, vil den forringes slik at den ikke blir særlig god å drikke. Den kan fremdeles være god til matlaging, men pass på:

- Du kan bruke vinen i mat når den er på overtid, men er vinen blitt «ødelagt» og lukter sherry, må du bruke noe annet i maten i stedet, råder Lindin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer