Glassbord og dusjkabinetter som knuser av seg selv

Dette har du krav på når glassbordet eksploderer

Butikken må betale for andre skader også.

ØDELAGT: Skinntolene ble sterkt ramponerte da Cecilie Heimlunds Ikea-spisebord plutselig eksploderte. Foto: Cecilie Heimlund
ØDELAGT: Skinntolene ble sterkt ramponerte da Cecilie Heimlunds Ikea-spisebord plutselig eksploderte. Foto: Cecilie Heimlund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har skrevet flere saker om glassbord, dusjvegger og andre gjenstander av glass som plutselig går i tusen knas, tilsynelatende uten foranledning.

Om slikt skjer, er kanskje ikke det første du tenker på nytt glassbord eller dusjkabinett fra samme leverandør.

Heldigvis har du rett på erstatning ut over bordet eller veggen som ble ødelagt.

Må betale for stoler og lege

- Loven åpner opp for at du også kan få dekket økonomiske utgifter du har knyttet til en feil. I mange tilfeller kan kunden ha rett på å få dekket for eksempel stoler som har blitt ødelagt av det som har skjedd, sier pressekontakt Martin Skaug Halsos hos Forbrukerrådet til Dinside.

Alvorlige personskader har vi så langt ikke sett i forbindelse med at glass eksploderer hjemme hos folk. Men skulle du ha behov for legehjelp, plikter butikken ifølge Halsos å ta den regningen også.

- Har du hatt noen ekstra utlegg for skadene, så kan du få dekket det også. Det gjelder også legetime.

Sto i dusjen da det smalt

Forbrukerrådet har ikke noe eksakt tall som kan fortelle hvor ofte slike eksplosjoner skjer. Men de kjenner godt til problemet. De har blant annet hørt fra folk som har stått i dusjen akkurat da det smalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer