Dette huset er av papp

Koster kun 35.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt ordtaket Å rase sammen som et korthus ... Papirmaterialer i forbindelse med husbygging har ikke tidligere vært ansett som et kvalitetsstempel - tvert imot.

Men nå gjør ingeniøren Gerd Niemöller skam på disse negative holdningene til papp som bygningsmateriale. Han har utviklet og tatt patent på Swisscell, som består av en kjerne av resirkulerbart papir i celleformasjon og ytterplater - presset sammen ved hjelp av høy varme og høyt trykk. Byggeplatene minner om papp, med 0,4 mm. tynne celler omrammet av to dekkplater.

Oppfinnelsen er tenkt å kunne brukes til å bygge alt fra skyskrapere til bobiler, busser, biler, møbler og hus.

Hva er best: Mur eller tre?

Tysk prototype

I første omgang er det satt opp en prototype av et 36 kvadratmeter stort papphus i den tyske forstaden Altenholz utenfor Kiel. Huset er jordskjelvsikkert og værbestandig - du skal altså slippe å sitte der med hull i taket på grunn av våte papp-plater som går i oppløsning. Du kan med andre ord ikke basere deg på å bygge ditt neste hus av gamle pappesker ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer