Boligåret og -tiåret 2020

Dette kan boligkjøpere og -selgere forvente

Ekspertene mener at tid er et viktig stikkord for utviklingen til boligmarkedet framover.

HVA NÅ?: Skal du kjøpe eller selge bolig i år, er det noe du må regne med. Les hvordan du forbereder deg i saken under. Foto: Jarl Erichsen/NTB Scanpix.
HVA NÅ?: Skal du kjøpe eller selge bolig i år, er det noe du må regne med. Les hvordan du forbereder deg i saken under. Foto: Jarl Erichsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nå når vi går inn i et nytt år og tiår, er det noen ting som skiller boligmarkedet i Norge fra hvordan det var ved inngangen til 2010-tallet.

- Den største forskjellen er at vi er inne i en historisk lang periode med moderat prisutvikling, og det omsettes rekordmange boliger. For boligeiere, -selgere og -kjøpere er dette gunstig, fordi boligmarkedet er mye mer forutsigbart enn det var ved inngangen til 2010-tallet, sier ny administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge til Dinside.no.

Forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl i Huseiernes Landsforbund mener at renteøkningene det siste året, sammen med opprettholdelsen av boliglånsforskriften, også vil ha sitt å si for boligmarkedet den kommende tiden.

- De to siste årene er preget at moderate og stabile boligpriser, og vi håper dette fortsetter framover, sier Pihl.

Boligselgere må ha is i magen

Så, hvordan vil boligåret og -tiåret 2020 bli for de som har tenkt å selge boligen sin?

- En del selgere vil oppleve at det tar lengre tid å selge boligen, spesielt på Østlandet, hvor det tidligere har gått forholdsvis fort. De må ha mer is i magen og tåle at det kommer færre folk på visning, samt at det kanskje ikke kommer inn bud med én gang, sier Pihl til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.