Kutte plastposebruk

Dette kan du erstatte plastposen med

Norge er i Europatoppen når det gjelder å bruke poser - se hvordan du enkelt kan kutte plastposebruket ditt.

STORFORBRUKER: Nordmenn bruker ennå altfor mange plastposer, og det er viktig at dette kuttes ned på. Foto: NTB Shutterstock.
STORFORBRUKER: Nordmenn bruker ennå altfor mange plastposer, og det er viktig at dette kuttes ned på. Foto: NTB Shutterstock. Vis mer
Publisert

Ifølge NTB har plastposebruken i Norge sunket med ti prosent fra 2017 til 2018, men en gjennomsnittsnordmann bruker ennå rundt 140 plastbæreposer i året. Til sammen blir det hele 750 millioner, fordelt på hele befolkningen.

Klassekampen skriver at dette er dobbelt så mange plastposer som det svenskene bruker.

Tiltak for å minske plastbruk

Den siste tiden har det blitt igangsatt tiltak for å forsøke å minske plastbruken til nordmenn, ett eksempel er plastposeavgiften. Den innebærer at butikkene betaler inn 50 øre for hver plastpose kundene får utlevert, noe som også har ført til at mange butikker også har økt prisen på posene. Det er ikke uvanlig at du må betale både 2 og 3 kroner for en plastpose i 2019.

Det finnes imidlertid mange ting du som forbruker kan gjøre for å spare både miljø, plastbruk, og penger - og det er å bruke et alternativ til plastposer.

Dinside har samlet seks måter du kan unngå å kjøpe pose på butikken.

#1. Lag sammenfoldbar handlebag

Dersom du bruker et tynt og lett sammenleggbart stoff, har du med denne type pose mulighet til å knyte den sammen slik at den blir liten og lett å ta med seg overalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer