Beskjære, så og plante

Dette kan du gjøre i hagen nå

Fem gode råd til deg som ivrer etter å sette i gang.

BESKJÆRE? Pass på hva du beskjærer. Noe er det for tidlig å ta nå, om det allerede har begynt sprette. Foto: Kristin Sørdal
BESKJÆRE? Pass på hva du beskjærer. Noe er det for tidlig å ta nå, om det allerede har begynt sprette. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

OK - dere nordlendinger får ha oss unnskyldt, vi vet dere har mye snø mange steder, mens mange søringer opplever vårlige tilstander. Og når vi samtidig blir bedt om å holde oss hjemme, er anledningen perfekt til å begynne å tenke på det første hagearbeidet.

Pass bare på: Selv om det er mye du kan begynne med, er det også noen ting du bør vente med, enn så lenge. Det er også noe du kan være for seint ute med!

Plenen er noe du kan hende bør vise litt tålmodighet med og avvente - og det samme gjelder rosene.

Men når det kommer til vårblomstrende busker og planter og beskjæring av eple- og pæretrær, kan det hende at du rett og slett er for seint ute!

Det er selvsagt store klimaforskjeller i vårt langstrakte land, og ulikt når det er tid for å starte hagearbeidet.

- Her er dato og måneder mindre viktig enn utviklingen. Mange steder i landet er våren kommet langt, og når planteveksten er i gang og telen er borte fra jorden er det mye man kan begynne å gjøre, sier Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter.

Orker du egentlig ikke å ta fatt på hagen ennå? Det kan hende at du gjør det helt riktige, flere av hageekspertene Dinside har snakket med anbefaler nemlig en kaffekopp:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer