Dette kan du kjøpe nå

1.891 kroner per kvadratmeter eller 90.000 kroner. Her er ukens billigste og dyreste kvadratmeter.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste boligprisrapporten fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendoms-meglerforetakenes Forening viste at boligprisene steg med 3 prosent i januar i forhold til hva prisene lå på i desember, 2007.

Boligprisene stiger

Men korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,4 prosent. Det vil si at den underliggende pristrenden er negativ. Meglerbransjen sier at det ikke er noe som taler for at boligprisene skal gå ned. Men andre aktører i boligprismarkedet mener at de slett ikke har rett. Økonomiprofessor ved Norges handelshøgskole, Ola H. Grytten, mener at prisutviklingen er negativ.

- Det har vært den verste januar måned i boligmarkedet på fem år. Prisene stiger alltid i januar. Men i år har de steget mindre enn de pleier. I forhold til sesongjusterte priser har det vært en nedgang. Og jeg venter at denne nedgangen vil fortsette, sier Grytten til DinSide.

Hvem treffer på prisutviklingen?

Men fortsatt ligger det flere titalls tusener boliger ute for salg. Tilbudet er sammensatt og man får nå en kvadratmeter bolig til et par tusen kroner, men også boliger til mange millioner kroner. Det er i Nord-Norge en finner de rimeligste boligene - og her kan man om man drømmer om sitt eget nes, gjøre et skikkelig varp. Men ser du mot Hammerfest, kan du glemme stort hus til en million kroner. Her kan en leilighet koste omtrent det samme som i Oslo. Gunstige lånevilkår for de mange nye oljearbeiderne i byen, har bidratt til en skikkelig boom i boligmarkedet i Hammerfest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer