Dette kan du kjøpe nå

1.891 kroner per kvadratmeter eller 90.000 kroner. Her er ukens billigste og dyreste kvadratmeter.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste boligprisrapporten fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendoms-
meglerforetakenes Forening viste at boligprisene steg med 3 prosent i januar i forhold til hva prisene lå på i desember, 2007.

Boligprisene stiger

Men korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,4 prosent. Det vil si at den underliggende pristrenden er negativ. Meglerbransjen sier at det ikke er noe som taler for at boligprisene skal gå ned. Men andre aktører i boligprismarkedet mener at de slett ikke har rett. Økonomiprofessor ved Norges handelshøgskole, Ola H. Grytten, mener at prisutviklingen er negativ.

- Det har vært den verste januar måned i boligmarkedet på fem år.
Prisene stiger alltid i januar. Men i år har de steget mindre enn de pleier. I forhold til sesongjusterte priser har det vært en nedgang. Og jeg venter at denne nedgangen vil fortsette, sier Grytten til DinSide.

Hvem treffer på prisutviklingen?

Men fortsatt ligger det flere titalls tusener boliger ute for salg. Tilbudet er sammensatt og man får nå en kvadratmeter bolig til et par tusen kroner, men også boliger til mange millioner kroner. Det er i Nord-Norge en finner de rimeligste boligene - og her kan man om man drømmer om sitt eget nes, gjøre et skikkelig varp. Men ser du mot Hammerfest, kan du glemme stort hus til en million kroner. Her kan en leilighet koste omtrent det samme som i Oslo. Gunstige lånevilkår for de mange nye oljearbeiderne i byen, har bidratt til en skikkelig boom i boligmarkedet i Hammerfest.

BOLIGER TIL SALGS AKKURAT NÅ

BILLIG: Boliger til 1.891 per kvadratmeter. Her er landets billigste boligkvadratmetere.

Ukens billigste boligerKOSTBART: Utsikt, båtplass og svømmebasseng. Eller bare fantastisk beliggenhet. Her er boligene for multimillionærer.

De dyreste boligene


Regn ut hvor mye du kan låne for husleiepengene med eie- eller leiekalkulatoren

AKTUELT

Betalingsplan for lån

Dette kan du kjøpe nå


BOLIGLÅN: Med DinSides betalingsplankalkis regner du ut hvor mye huslånet ditt koster deg per måned. Enklere blir det ikke.

Så mye koster lånet

Hvor mye er boligen din verdt?

Foto: Inga Holst, privat/ikke gjenbruk
Foto: Inga Holst, privat/ikke gjenbruk Vis mer


VERDI: Er du halv- eller helmillionær? DinSides boligverdikalkis gir deg svaret på et blunk.

Sjekk selv

Foto: Richard Styles/Sxc.hu
Foto: Richard Styles/Sxc.hu Vis mer


Så mye kan du låne

BEREGN UTGIFTENE: Husleie, unger og bil? Hvor mye kan du låne?

Sjekk selv

Dyrt boliglån?

Jerzy Müller/Sxc.hu
Jerzy Müller/Sxc.hu Vis mer


PRISSJEKK: Er banken din en blod- og pengesuger? DinSides prislister på boliglån viser deg hvilken bank som gir deg den beste renta og de laveste gebyrene.

Sjekk renta

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer