Vaske stekeovn

Dette kan du putte i oppvaskmaskinen

Visste du at dersom glasset på stekeovnen din er avtakbart, så kan det vaskes i oppvaskmaskin? Vi gir deg vasketipsene du kanskje ikke visste fra før!

DETTE ER REDNINGEN: Om stekebrettet ditt er fult av fastbrente rester og smuss bør du så absolutt teste ut dette tipset. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har det hopet seg opp med brente osteklumper fra pizzaene du har stekt? Eller har det kommet fettbelegg inne i stekeovnen?

Fortvil ikke. Vi har fått tak i rådene som gir deg en skinnende ren stekeovn.

- Pass på å benytte rengjøringsmidler som er tilpasset din type ovn. Du kan nemlig risikere å ødelegge ovnen hvis du bruker rengjøringsmidler som ikke er egnet for ovn, forteller Vibeke Scavenius, leder for markedsføring og kommunikasjon i CityMaid.

Hun forteller at de selv bruker profesjonell ovnsrens for en ren stekeovn.

- Med denne er det viktig å forvarme stekeovnen først. Deretter følger du instruksjon og virketid nøye. Legg mopper eller håndklær under døråpningen. Bruk vernebriller når du sprayer og tørk av med papir eller klut. Vask alle overflatene med vann og mikrofiber før du eventuelt brenner av stekeovna før bruk, sier hun.

Har du pyrolyse?

Dersom du har en stekeovn med pyrolysefunksjon, er denne veldig fin til å rense innvendig i stekeovna.

- «Pyrolyse» er en kjemisk prosess som forbrenner fett og matsøl ved 500 grader. Når ovnen er avkjølt vil det bare være igjen litt støv eller aske i bunnen som kan børstes bort. Prosessen er helt uten bruk av kjemikalier og ovnen renser seg selv. Ovnen blir låst under prosessen, som en sikkerhet på grunn av den høye varmen, sier Scavenius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer