Dette kan du spise

Du tråkker allerede i salaten.

HAVENS DELIKATESSER: Har du noensinne prøvd ugress i maten? Foto: Montasje: Science Photo Library
HAVENS DELIKATESSER: Har du noensinne prøvd ugress i maten? Foto: Montasje: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen grunn til å irritere seg over alt ugresset som vokser i hagen.

Nordisk mat er slankekost

Noen av plantene er faktisk mat, ifølge Matportalen.no.

Slik lager du en super salat!

Viktig å vite

Men før du løper ut og disker opp en salat av «havens delikatesser», bør du vite at du bruker de riktige plantene. I tillegg er tidspunktet for plukking viktig. Smaken avhenger nemlig mye av plantens utviklingsstadium.

Store, «gamle» planter er for eksempel ikke særlig gode å spise. Unge vekster kan imidlertid gi deg et smakelig måltid – rett fra naturen.

Slik behandler du maten for å unngå sykdom

Løvetann

Løvetannen kjenner de fleste igjen og er for mange en ytterst brysom plage i plener, hager og parker.

Planten har fått sitt norske navn på grunn av de takkete bladene. Løvetannen blomstrer i mai-juni og vokser så godt som over alt.

God helse med løvetann

Slik bruker du den: Unge løvetannblader kan brukes i salater. De er ikke så ulike ruccola-blader – både i utseende og smak. Det kan også lages vin på blomstene.

Her finner du oppskrifter (eksterne lenker):Løvetannsalat med gressløk Løvetannsalat med honningmarinade Løvetannvin Løvetannvin med appelsin

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer