Dette kan du spise

Du tråkker allerede i salaten.

HAVENS DELIKATESSER: Har du noensinne prøvd ugress i maten? Foto: Montasje: Science Photo Library
HAVENS DELIKATESSER: Har du noensinne prøvd ugress i maten? Foto: Montasje: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen grunn til å irritere seg over alt ugresset som vokser i hagen.

Nordisk mat er slankekost

Noen av plantene er faktisk mat, ifølge Matportalen.no.

Slik lager du en super salat!

Viktig å vite

Men før du løper ut og disker opp en salat av «havens delikatesser», bør du vite at du bruker de riktige plantene. I tillegg er tidspunktet for plukking viktig. Smaken avhenger nemlig mye av plantens utviklingsstadium.

Store, «gamle» planter er for eksempel ikke særlig gode å spise. Unge vekster kan imidlertid gi deg et smakelig måltid – rett fra naturen.

Slik behandler du maten for å unngå sykdom

Løvetann

Løvetannen kjenner de fleste igjen og er for mange en ytterst brysom plage i plener, hager og parker.

Planten har fått sitt norske navn på grunn av de takkete bladene. Løvetannen blomstrer i mai-juni og vokser så godt som over alt.

God helse med løvetann

Slik bruker du den: Unge løvetannblader kan brukes i salater. De er ikke så ulike ruccola-blader – både i utseende og smak. Det kan også lages vin på blomstene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.