Ingen grunn til å irritere seg over alt ugresset som vokser i hagen.
Nordisk mat er slankekost
Noen av plantene er faktisk mat, ifølge Matportalen.no.
Slik lager du en super salat!
Viktig å vite
Men før du løper ut og disker opp en salat av «havens delikatesser», bør du vite at du bruker de riktige plantene. I tillegg er tidspunktet for plukking viktig. Smaken avhenger nemlig mye av plantens utviklingsstadium.
Store, «gamle» planter er for eksempel ikke særlig gode å spise. Unge vekster kan imidlertid gi deg et smakelig måltid rett fra naturen.
Slik behandler du maten for å unngå sykdom
Løvetann
Løvetannen kjenner de fleste igjen og er for mange en ytterst brysom plage i plener, hager og parker.
Planten har fått sitt norske navn på grunn av de takkete bladene. Løvetannen blomstrer i mai-juni og vokser så godt som over alt.
God helse med løvetann
Slik bruker du den: Unge løvetannblader kan brukes i salater. De er ikke så ulike ruccola-blader både i utseende og smak. Det kan også lages vin på blomstene.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger