Trenger jeg boligkjøperforsikring?

Dette kan gjøre forsikring ved bolighandel unødvendig

Det er et par forsikringer selger og kjøper ofte tegner når en bolig skifter eier, men Huseierne og Forbrukerrådet påpeker at det er noe som kan gjøre disse overflødige.

BOLIGKJØP: Hvilke forsikringer trenger du egentlig hvis du skal kjøpe eller selge bolig? Foto: Shuttestock/NTB Scanpix.
BOLIGKJØP: Hvilke forsikringer trenger du egentlig hvis du skal kjøpe eller selge bolig? Foto: Shuttestock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Du ikke inngå noen forsikringsavtaler i forbindelse med en bolighandel, men enhver boligselger er, imidlertid, forpliktet til å holde boligen forsikret ved en hus- eller bygningsforsikring frem til overtakelsen.

Ellers i bolighandel møter du ofte to forsikringer: Eierskifteforsikring og boligkjøperforsikring.

Den første er en ansvarsforsikring som dekker boligselgers økonomiske ansvar, altså at i de tilfeller boligkjøper har et berettiget krav mot boligselger, vil kjøper kunne få utbetaling fra selgers eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring til fordel for kjøper, som gir kjøper tilgang på hjelp fra advokater. Det er dermed ikke en skadeforsikring som utbetaler penger til kjøper for feil som oppdages, det er en advokatforsikring.

- Forsikringer kan bli unødvendige

Huseiernes Landsforbund mener at dagens lover og ordninger for bolighandel motiver kjøp av kostbare forsikringer, fremfor å heller bruke pengene på å skaffe så mye informasjon som mulig om eiendommen som selges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer