Rense avløpsfilter på vaskemaskin

Dette kan være syndebukken

Stopper vaskemaskinen opp under vasking, eller vil den ikke sentrifugere? Dette kan være den enkle årsaken.

AVLØPSFILTER: Sliter vaskemaskina di med å sentrifugere, eller stopper den plutselig under vask? Da kan dette være årsaken. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det fins mange grunner til at en vaskemaskin ikke fungerer, og noen feil er større og dyrere enn andre.

Men i noen tilfeller kan en liten rengjøringsjobb løse hele problemet - og denne lønner det seg å ta aller først, så slipper du kanskje å sende av gårde vaskemaskinen på reparasjon.

Har du hørt om avløpsfilteret til vaskemaskinen? Dersom vaskemaskinen din har fått et tett filter, kan den nemlig slutte å fungere som den skal.

I videoen over ser du hvordan problemet i noen tilfeller lar seg løse - rett og slett med en liten rengjøringsjobb av dette filteret.

Må renses jevnlig

– Renses ikke lofilteret jevnlig kan maskinen få problemer med å pumpe ut alt vannet etter vask, og klærne kan være dryppende våte når programmet er ferdig, sier Malin Skaar, seniorsjef for forbruker-service i Orkla.

Filteret finner du vanligvis under en liten luke nederst til høyre på vaskemaskina. Og her kan du finne alt fra lo fra klærne, til hårstrikk og lego.

Steg for steg

På Siemens sine nettsider har de delt en guide på hvordan man regjør vaskemaskinfilteret og fjerner blokkering av pumpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer