Dette kjøper pengefolket

BOLIG: Årets byggmesse fant sted i slutten av september 2003. Se bildene som får kjøkken-fantastene, peiskoserne og dusj- og boblebaderne til å smile fra øre til øre.

Publisert
Sist oppdatert
Kaffemaskon fra Siemens
Kaffemaskon fra Siemens Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


”Bygg Reis Deg” er den største byggevaremessen som noen gang er arrangert i Norge. For deg som kunde betyr det at utvalget er enormt. Gode sko er en forutsetning for deg som tar turen – selv etter fire timer i de enorme messehallene rakk vi ikke gjennom alt.

Min er større enn din

Det er deilig å ha god plass når du lager mat, og standard-bredden på 60-centimeter i norske kjøkken ser nå ut til å få yppig konkurranse. Flere komfyrmodeller breier seg nemlig kraftig, og det er ikke lenger uvanlig med størrelser rundt 90, 100 og 110 centimeter.

Men fancy kjøkkenutstyr alà Gaggenau er ikke alt som vises på messen. Her får du også et stort utvalg i ulike ved-, pellets- og gasspeiser. Har du allerede fyrt deg skikkelig opp kan du heldigvis kjøle deg ned i en av de utallige boblebadene.

Messetilbud?

Gaggenau er blant de hippeste - prisen er deretter. Kjøl/frys og is-skapene ligger fra 32.500 og opp til 95.000.- kroner.
Gaggenau er blant de hippeste - prisen er deretter. Kjøl/frys og is-skapene ligger fra 32.500 og opp til 95.000.- kroner. Vis mer

Som vanlig frister flere av leverandørene med prisreduksjoner i messehallen. På vår runde kom vi over rabatter på alt fra 10 til 35 prosent. Her er det altså rom for den effektive pruter.


- Jo da, vi selger litt, men minst like viktig er det nok å gjøre seg synlig i markedet, sier Morten Tønsager fra Victory Spa. Når kunden til slutt bestemmer seg for å kjøpe - er vårt håp at de fester seg ved de produktene vi har vist fram ved en tidligere anledning.

Hjemmespa – et marked i vekst

Gasspeisene er lekre. Prismessig kan det imidlertid lønne seg med en tradisjonell variant.

Fra Peisselskabet as.
Gasspeisene er lekre. Prismessig kan det imidlertid lønne seg med en tradisjonell variant.

Fra Peisselskabet as. Vis mer

- At kundegruppen vår er så ulik slutter aldri å overraske meg, fortsetter Tønsager. – Myten om at dette bare er for snobbene er i hvert fall feil. Det er for eksempel ikke uvanlig at gjennomsnittsfamilien som bor i blokk kjøper en av de dyreste modellene vi har, mens folk som er kjent for å ha mye penger velger de såkalte standardmodellene. Prioritering er alt som skal til, og det er jo det som gjør det så morsomt. At du ikke kan slå alle over en kam.


- De såkalte våt-saunaene er ellers et marked i vekst, sier Tønsager. Mange har kanskje opplevd at badstuen i huset ikke blir brukt, så her får du begge deler. Toppmodellen er for eksempel utstyrt med teakseter, stjernehimmel i taket, vannstråler som spyler hele kroppen, og ikke minst Skotsk massage. Det vil si at det veksler mellom kaldt og varmt vann, smiler Tønsager.

- Ellers må jeg også skryte av Barbados-boblebadet vårt. Det kan du nemlig starte med en SMS-melding. Dermed er alt tappet og klart til du kommer hjem fra jobben. En lekker toppmodell, og prisen på rundt 90.000 kroner er deretter, avslutter Tønsager fra Victory Spa.

Kjøkken: Gass-gass-gass

Tom Nord er fornøyd med sitt valg.
Tom Nord er fornøyd med sitt valg. Vis mer


Lekre hvitevarer er i skuddet som aldri før. Begrepet hvitevarer er for øvrig ikke lenger passende. Her går det mest i stål, enten det er snakk om kjøleskap, komfyrer, eller ventilatorer. Det andre som slår deg er de utallige modellene med gasskokeplater.

- Jo da, gasstoppene er på vei for fullt, sier Tom Nord fra Sunwind. Og her er det ikke bare mesterkokkene som koser seg. Den største fordelen med gasskomfyrene er at det blir varmt med en gang. Det gjør det enkelt å finne kokepunktet og dermed holde riktig temperatur når du lager maten. Ikke er de spesielt dyre i drift heller, jeg tipper de fleste familiene vil klare seg fint med gass for 300 kroner i året.

Gass skal det være.
Gass skal det være. Vis mer


- Jeg har selv kjøpt denne modellen med fem gassbluss og elektrisk stekeovn. Jeg må innrømme at jeg falt for den italienske designen i rustfritt stål, i tillegg er det behagelig å ha så god plass i selve ovnen. Og ja, vi har faktisk tatt Grandiosa-testen. Det var plass til hele 18 mini-grandiosaer. Et uslåelig salgsargument, avslutter en smilende Nord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer