Coronavirus

Dette kjøper vi på nett

Hele Norge oppfordres til å gjøre så mye handel som mulig digitalt. Men hva kjøper vi - og hva skjer med prisene? Vi har sjekket!

TOMME BUTIKKER: Hånddesinfisering, webkameraer og utstyr til hjemmekontor er det vi har søkt mest på i mars, viser tall fra Prisjakt.no. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TOMME BUTIKKER: Hånddesinfisering, webkameraer og utstyr til hjemmekontor er det vi har søkt mest på i mars, viser tall fra Prisjakt.no.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av strenge restriksjoner for hvor og hvor mye du kan bevege deg utendørs, har netthandel blitt et enda viktigere alternativ til shopping i fysiske butikker.

Kolonial kunne for eksempel nylig melde om ekstrem vekst i dagligvareomsetning på nett, men tall fra Prisjakt viser at dagligvarer er langt fra det eneste vi er på utkikk etter i de virtuelle butikkene.

Ekstrem økning

Etter at coronaviruset kom til Norge har flere butikker vært tomme for håndsprit. Kjøpetrenden har også preget nettmarkedet, der prissammenligningstjenesten Prisjakt i mars måned har sett 435 ganger så mange prissammenligninger på produktet som i mars måned i fjor.

Prisjakt lar deg sammenligne priser på produkter innen en rekke kategorier, og fungerer på den måten som et mellomledd eller en veileder til hvor du kan få kjøpt det du måtte ønske på nett. Prisguiden er en konkurrent som tilbyr mye av det samme.

Webkamera: 1735 prosent!

- Flere av produktkategoriene har opplevd en eksplosiv vekst de siste ukene, sammenlignet med samme periode i fjor. For eksempel har webkameraer økt med 1735 prosent, håndsprit med hele 43.500 prosent og febertermometer med 1500 prosent, forklarer Are Vittersø fra Prisjakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer