Dette koster det å bo i din kommune

Oslo er dyrest, Sørreisa er billigst. Sjekk din kommune på nett.

DYREST: Oslofolk betaler mest i boutgifter av alle kommuner i Norge, viser en fersk rapport fra Huseierne. Sørreisa er billigst. Foto: NTB scanpix
DYREST: Oslofolk betaler mest i boutgifter av alle kommuner i Norge, viser en fersk rapport fra Huseierne. Sørreisa er billigst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er andre året at boligeiernes forbrukerorganisasjon Huseierne utgir en bokostnadsindeks. Den viser hva det koster å bo i landets ulike kommuner.

Nå er Huseiernes bokostnadsindeks for 2019 ute.

Ifølge en artikkel på Huseierne, viser den at du vil bruke stadig mer av inntekten din på å bo. På landsbasis er det også store forskjeller på hva det koster å eie egen bolig.

Ikke overraskende er det Oslo som «kåres» til Norges dyreste bokommune. Der ligger bokostnadene for en enebolig på 120 kvadratmeter på et snitt på 144.234 kroner.

Billigste kommune er Sørreisa, med 75.135 kroner i 2018.

Sørreisa kom også ut som den kommunen med de laveste kommunale avgiftene, gebyrer og eiendomsskatt i en undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund i fjor.

Sjekk din kommune

Den gjennomsnittlige innbygger i Norge må til sammenlikning ut med 106.544 kroner i året.

Slik er kostnadene i de andre store norske byene:

  • Bergen: 112.960 kroner
  • Trondheim: 111.500 kroner
  • Tromsø: 111.435 kroner
  • Stavanger: 106.440 kroner

Du kan selv sjekke kostnadene i kommunen der du bor - og i alle andre kommuner, på nettsida til Huseierne. Du finner tjenesten her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer