Julelys - strømbruk

Dette koster det

Å henge opp lyslenker under mørketiden er noe flere og flere gjør. Men hva koster det deg egentlig for én måned? Vi har regnet på det!

JULELYS: Har du slik julepynt på huset, vil det antakeligvis koste deg en del. Men har du en lyslenke langs verandaen, har vi regnet ut hva det vil koste deg i desember. Foto: Fotomicar / Shutterstock / NTB
JULELYS: Har du slik julepynt på huset, vil det antakeligvis koste deg en del. Men har du en lyslenke langs verandaen, har vi regnet ut hva det vil koste deg i desember. Foto: Fotomicar / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Henger du opp en lyslenke langs taket, verandaen eller over hele huset? Da kan det være smart å finne ut av hvor mye julelysene koster deg hver måned i strømforbruk. Selv om det både avhenger av type lys og strømprisene, kan du i det minste få en idé om hvilken påvirkning stemningslysene har på strømregninga di.

Regnestykket du kan bruke er følgende:

Watt per pære : 1000 = kW per pæreAntall pærer x kW pr. pære = totalt kW for lenkeTimer x total kW for lenke = forbruk for lenke (kWt)Pris pr. kWt x forbruk for lenke = totalpris for angitt tid

Du kan også bruke lyspærekalkulatoren til Smarte Penger.

Vi har regnet ut månedsprisen på noen av de mest solgte julelyslenkene i landet. Selv om det ikke nødvendigvis er mange kronene fra eller til på strømregninga, kan det være greit å vite hvor mye julelysa dine faktisk koster deg i lengden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer