Dette koster flyttingen

Når skiveprolapsene og musearmene har redusert kvaliteten på venneflokken, kommer flyttefirmaene virkelig til sin rett. Men hvilket firma skal du velge og hvorfor? Og hvor mye koster det?

Publisert
Sist oppdatert

Jo eldre du blir, jo vanskeligere blir det å mobilisere venner til å flytte for deg. Ikke nødvendigvis fordi vennene er dårlige - de er bare ikke i så god fysisk stand som før.

For å slippe anklager om misbruk av venner, og kanskje forringe dem ytterligere, må du ty til flyttefirmaene. Og du har mye å velge mellom. Hele 133 flyttebyråer fant vi på Gule sider. De fleste firmaene er helt lokale, med hvert sitt kontor spredd over det ganske land fra Sortland til Heggedal.

For å gi deg et bilde av kostnadene ved selve flytteprosessen, har vi valgt ut noen firma tilsluttet Norsk Flytteforbund, som blant annet har i formålsparagrafen sin å "Ivareta flyttebransjens interesser og søke å heve dens anseelse."

Her ser du prisene for flytting av en singel-bolig.

Her ser du prisene for flytting av en hel familiebolig.- Det er store kvalitetsforskjeller på flyttefolk, sier salgs- og markedssjef Kjetil Skjoldal i Majortrans, i følge sin egen nettside flyttemarkedets største aktør.

- En viktig kvalitetsforskjell er at mange firmaer ikke har fast ansatte og kompetente folk, men i stedet hyrer inn folk fra dag til dag. Lokalkunnskap om gater, parkeringsmuligheter og tilgang til spesielt utstyr for å gjennomføre flyttingen skaper også et skille mellom seriøse og det jeg vil kalle useriøse aktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer