Coronavirus

Dette koster hjemlevering av pizza og burger

Vi har sjekket prisen på hjemlevering av mat hos fire av de største ferdigmatleverandørene i Norge.

PRAKTISK: Det internasjonale fenomenet hjemlevering av pizza kom på 1980-tallet. Foto: Shutterstock
PRAKTISK: Det internasjonale fenomenet hjemlevering av pizza kom på 1980-tallet. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse tider er det flere gode grunner enn noensinne for å vurdere hjemlevert mat. Men hva må du egentlig betale for en slik service? Vi har sjekket prisene på hjemlevering fra fire velkjente hurtigmatkjeder.

#1 Peppes pizza

Skal du bestille mat hjem vil det normalt koste deg en sum som kommer i tillegg til det du betaler for maten, men som et coronatiltak tilbyr Peppes hjemlevering av pizza til den nette sum av null kroner.

«Som et av våre tiltak i den vanskelige situasjonen vi er i, sløyfer vi nå leveringsgebyret og tilbyr gratis levering til alle våre kunder», heter det på Peppes sin Facebook-side.

Den vanskelige situasjonen medfører dog at leveringsgarantien, som tradisjonelt sett omfatter at Peppes garanterer levert mat innen én time fra bestilling, ikke lenger gjelder.

Med andre ord må du belage deg på å vente noe lenger på pizzaen du bestiller.

Hjemleveringen fra Peppes koster under normale omstendigheter i underkant av 100 kroner, og for å kunne benytte deg av gratis levering må du bestille mat for minst 184 kroner.

#2 Pizzabakeren

Nærmest uansett hvor du befinner deg i landet, skal det være mulig å bestille mat fra Pizzabakeren. De opererer imidlertid med en unik prisguide - hva gjelder hjemleveringsgebyr.

For det første må du handle for minst 179 kroner for å få mat fra Pizzabakeren levert på dør.

I utgangspunktet koster det 85 kroner for hjemlevering av mat fra Pizzabakeren, om du befinner deg innenfor fire kilometers radius av den aktuelle filialen.

Om du befinner deg utenfor denne radiusen, må du betale 10 kroner for hver kilometer ekstra pizzabudet må kjøre for å levere maten.

#3 McDonald's

En annen ringrev innen ferdigmat er burgerkjempen McDonald's.

Dagbladet skrev i 2017 om at McDonalds ville begynne med hjemlevering gjennom konseptet McDelivery, men det er fortsatt de rosakledde syklistene fra Foodora som står for hjemleveringen her til lands.

Her er hjemleveringsgebyret forskjellig, avhengig av hvilken by du befinner deg i:

Du må bestille mat for minst 150 kroner hvis du vil ha hjemlevering fra McDonald's. Her er prisene i de fire største byene:

Oslo: 49 kroner
Trondheim: 59 kroner
Bergen: 69 kroner
Stavanger: 49 kroner

#4 Burger King

McDonald's hovedkonkurrent, Burger King, tilbyr også hjemlevering utvalgte steder i landet.

I likhet med McDonalds, er det de rosakledde syklistene fra Foodora som står for leveringen av mat fra Burger King. Også her må bestille mat for minst 150 kroner hvis du vil benytte deg av tilbudet.

Her er prisene for de fire største byene.

Oslo: 49 kroner
Trondheim: 69 kroner
Bergen: 59 kroner
Stavanger: midlertidig stengt

Du finner mer informasjon på nettsidene til de enkelte kjedene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer