Fritidsbolig

Dette koster hytta deg

En gjennomsnittlig hytte koster deg fort opp mot 100.000 kroner i året.

DYRT Å EIE HYTTE: Det koster å eie og drifte en hytte. Ifølge Nordea, kan det fort koste deg 100.000 kroner i året i låne- og driftsutgifter på en gjennomsnittlig hytte i Norge. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
DYRT Å EIE HYTTE: Det koster å eie og drifte en hytte. Ifølge Nordea, kan det fort koste deg 100.000 kroner i året i låne- og driftsutgifter på en gjennomsnittlig hytte i Norge. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over 3.000 fritidsboliger i Norge som ligger ute til salgs på Finn.no nå, med priser fra 100.000 kroner til 46 millioner kroner.

Den typiske sjøhytta koster i snitt cirka 2,4 millioner kroner, mens den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster 1,7 millioner kroner, ifølge de siste tilgjengelige prisstatistikkene fra Eiendom Norge.

Det er langt fra gratis å eie hytte.

Beregninger fra Nordea viser at det fort kan koste opp mot 100.000 kroner i året å eie fritidsbolig.

– Hytta koster deg fort opp mot 100.000 kroner i året

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, sier til Dinside at hun tror den lave lånerenten har fristet mange nordmenn til å investere i en fritidsbolig.

– Men selv med dagens lave rente så koster det deg fort opp mot 100.000 kroner i året å eie bolig, dersom både låne- og driftskostnader regnes inn. Går renta opp kan det fort blir langt dyrere, dersom du da ikke har fastrente, sier Reitan til Dinside.

Også Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DnB understreker at det er viktig å huske at en hytte koster mer enn kun betjening av lånet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer