Sjekk gasslangen!

Dette kunne ha gått galt

Nå advarer brannvesenet folk som bruker gass til oppvarming.

FEIL: Her sitter klemma bare over selve slangen og ikke over stussen. Dermed lekker det gass ytterst på slangen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
FEIL: Her sitter klemma bare over selve slangen og ikke over stussen. Dermed lekker det gass ytterst på slangen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert

Med de skyhøye strømprisene vi har hatt i høst har mange tatt i bruk andre oppvarmingsmetoder. Vedfyring er en klassiker, men også gassovner har fått sin renessanse, der blant annet Felleskjøpet har opplevd en femdobling av normalsalget både i oktober og november.

Nå advarer Vestfold interkommunale brannvesen om det som kunne ha fått katastrofale konsekvenser, etter at de måtte rykke ut til en bolig i Tønsberg før helga.

Der oppstod det nemlig brann i en gassovn i det den ble tent. Heldigvis var beboerne handlekraftige nok til å bære ovnen ut i friluft med en gang slik at faren ble avverget.

– De har gjort det riktig når uhellet først oppsto og ingen ble skadet, sier underbrannmester Kim Danielsen i innlegget på Facebook.

Oppstod på grunn av gasslekkasje

Det var nemlig lekkasje i forbindelsen mellom gasstanken og ovnen som gjorde at brannen oppstod. Når du bruker slik utstyr er det veldig viktig å sette på klemme riktig i begge ender for å hindre lekkasje av gass.

– Slangeklemmen var skrudd fast for langt unna regulatoren, den klemte ikke på stussen, kun på slangen og dermed strømmet det gass ut, forteller underbrannmesteren, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer