Dette må budet inneholde

Husk at et bud alltid er bindende - enten til det er avvist, eller til fristen har gått ut.

Publisert
Sist oppdatert

Budet skal gis til megler. Megler skal på forespørsel opplyse om andre aktuelle bud på eiendommen, og også om det finnes forbehold av noe slag.

Første bud på eiendommen bør ifølge bransjen ha minst 24 timers akseptfrist. Dette er etter vår oppfatning alt for lang frist. I praksis er det nemlig opp til selger og megler å vurdere bud med kortere frist.

Normalt kreves at budgivers første bud inngis skriftlig til megler. Senere endringer i budet inngis imidlertid ofte muntlig.

Endringer bør ikke skje per e-post, SMS-melding eller til telefonsvarer. Budet må inneholde:I tillegg til eiendommens adresse (eventuelt grunnummer/bruksnummer), kjøpesum, budgivers navn, adresse, e-post-adresse, telefonnummer osv, bør budet inneholde:

Finansieringsplan, betalingsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold. Eventuelle forbehold - for eksempel om finansiering bør alltid presiseres nøye. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren. Megleren skal også - så langt som mulig - holde budgiverne orientert om nye og høyere bud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer