Dette må budet inneholde

Husk at et bud alltid er bindende - enten til det er avvist, eller til fristen har gått ut.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Budet skal gis til megler. Megler skal på forespørsel opplyse om andre aktuelle bud på eiendommen, og også om det finnes forbehold av noe slag.
 • Første bud på eiendommen bør ifølge bransjen ha minst 24 timers akseptfrist. Dette er etter vår oppfatning alt for lang frist. I praksis er det nemlig opp til selger og megler å vurdere bud med kortere frist.
 • Normalt kreves at budgivers første bud inngis skriftlig til megler. Senere endringer i budet inngis imidlertid ofte muntlig.

  Endringer bør ikke skje per e-post, SMS-melding eller til telefonsvarer.

Budet må inneholde:
 • I tillegg til eiendommens adresse (eventuelt grunnummer/bruksnummer), kjøpesum, budgivers navn, adresse, e-post-adresse, telefonnummer osv, bør budet inneholde:

  Finansieringsplan, betalingsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold. Eventuelle forbehold - for eksempel om finansiering bør alltid presiseres nøye. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

 • Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren. Megleren skal også - så langt som mulig - holde budgiverne orientert om nye og høyere bud.
 • Dersom en budgiver ber om det skal faglige leder i meglerforetaket bekrefte andre bud på eiendommen. Du vil da kun få vite budrundens historikk, og har ikke krav på å få vite hvem budgiverne er.


 • Dersom du krever det, kan du be om å få kontrollere saksgangen på budgivningen etter at eiendommen er solgt. Dette vil skje hos meglerforetaket hvor faglig leder vil være til stede. Øvrige budgiveres navn vil i slike tilfeller fremkomme. Ved å be om slik informasjon aksepterer kjøper at han ikke kan offentliggjøre den informasjon han får.

  Sensitive opplysninger om for eksempel finansiering vil ikke fremkomme da dette er underlagt personvern/taushetsplikt. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom advokat eller statsautorisert eiendomsmegler, som kan bekrefte at budet er reelt.

 • I spesielle tilfeller kan megler skriftlig invitere til lukket budrunde. Nærmere opplysninger vil i tilfelle bli gitt aktuelle interessenter.
Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer